IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автономни камиони на Volvo ще транспортират варовик от кариера до пристанище в Норвегия

Новият проект е предшестван от въвеждането на новата технология в миннодобивната индустрия, събирането на захарна тръстика и сметосъбирането

12:55 | 20.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снима: Volvo Trucks</em></p>

Снима: Volvo Trucks

Шведската компания Volvo Trucks е подписала споразумение с Brønnøy Kalk AS за транспортиране на варовик от кариерата на норвежката компания до близкото пристанище, съобщиха от концерна.

Предвиждат се шест автономни камиона Volvo FH да превозват варовик по 5-километров маршрут с открити участъци и два тунела, като разтоварването на материала ще се извършва без никаква човешка намеса. 

Тестовете на това решение се извършват успешно през настоящата година, за да станат оперативни до края на 2019 г.

Новият проект на Volvo в Норвегия е предшестван от успешното въвеждане на автономната технология при камионите на компанията в миннодобивната индустрия, както и при събирането на захарна тръстика и сметосъбирането.

Предвижда се Brønnøy Kalk да заплаща за всеки превозен тон варовик от кариерата до пристанището.

Камионите първо ще се натоварват в кариерата, след което ще изминават пътя до пристанищата, който включва и два тунела с дължина съответно 3,5 км и 0,8 км. В края на маршрута тежкотоварните превозни средства ще достигат пристанището, където превозваният материал ще се изсипва в трошачка без човешка интервенция.

"Конкуренцията в индустрията е силна. Непрекъснато се стремим да увеличим ефективността и производителността си в дългосрочен план и имаме ясна визия как да се възползваме от новите възможности в областта на технологиите и цифровите решения. Търсихме надежден и иновативен партньор, който споделя нашия фокус върху устойчивостта и безопасността. С автономния транспорт ще увеличим значително нашата конкурентоспособност на един труден глобален пазар", обясняват от Brønnøy Kalk.

Според президента на Volvo Trucks Клас Нилсон глобалните нужди от транспорт се променят непрекъснато с много високи темпове и индустрията изисква нови и усъвършенствани решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още