IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С iPhone XS Apple прави малка и предпазлива стъпка напред

Устройството не предлага големи подобрения спрямо iPhone X, но може да се похвали с по-голяма бързина и по-добри функции на камерата

10:50 | 22.11.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След като в Update вече ви разказахме повече за iPhone XS Max, е време да ви споделим повече и за неговия по-малък брат – XS. Всъщност разликата в размерите на двете устройства е съществена, а ако трябва да преминете от XS Max към XS, преходът няма да е лек, но скокът от миналогодишния X към XS ще е значително по-плавен.

IPhone XS попада в групата по-скъпи нови хардуерни предложения на компанията от Купертино. Скачайки директно в дебрите на хардуера, отбелязваме новия чипсет, вграден в устройството, който носи името A12 Bionic. Той е със 7nm процесор. Отделно от това има звено, което има за задача да се грижи за изчисленията, базирани на изкуствения интелект, така че устройството не просто да ви познава по-добре, но и да персонализира максимално преживяването.

Целта на Apple е била да даде на потребителите достатъчно бързо работещо устройство, което е постигнала и с XS, и с XS Max. Макар че iPhone XS Max предлага OLED екран, който е чудесен за гледане на видео, по-малкият XS не му отстъпва по нищо, освен по размери в това отношение. iPhone XS се предлага с 5,8-инчов екран. Самият корпус е от неръждаема стомана и стъкло.

По отношение на паметта има още какво да се желае. Базовата версия предлага само 64 GB, което определено няма да ви стигне, особено на фона, че липсва слот за карта. С този ход Apple се опитва да накара потребителите да заложат на по-скъпите 256 и 512-гигабайтови версии.

Едно от разочарованията, които донесоха новите модели на Apple, е зарядното, с което пристигат. Докато другите флагмани на пазара залагат на бързи зарядни, компанията от Купертино предпочете да включи в комплекта обикновено такова. Целта е потребителите, искащи бързо зареждане, да купят допълнително бързо зареждащ адаптер, който се предлага на цена от 70 долара. В това отношение Apple не изневерява на традициите си.

Батерията е 2658 mAh, т.е. е напълно достатъчна, за да издържи на нормално ползване един цял ден. Ако обаче искате да товарите смартфона с повече видео, тогава се погрижете зарядното да е близо до вас.

Когато говорим за хардуера, трябва да отбележим, че от Apple са се постарали наистина да подобрят двойната камера. Едната е с 12 MP сензор, а втората също е 12 MP, с двукратно оптично увеличение. Поздравленията отиват заради по-добрите снимки на тъмно, както и при среда с по-големи контрасти. Не е забравена и оптичната стабилизация, разбира се. Всъщност най-важното, което Apple е направила с камерата, е Smart HDR режимът, благодарение на което снимките са по-добри.

При направата на портрети също ще забележите, че замъгляването на фона вече може да се регулира, след като сте направили самата снимка.

Системата за лицево разпознаване Face ID също е подобрена, като в случая работи много по-бързо от тази при предшественика – iPhone X. За онези, които предпочитат две SIM карти, XS е добър вариант.

Операционната система на iPhone XS iOS 12, а подобно на това, което видяхме при XS Max, се предлага опцията да видите за какво отделяте най-много време при потребление на устройството. Телефонът прави статистика на кои приложения дарявате ценни минути и часове, като леко подсещане да не прекалявате.

На фона на главоболията, които има Apple през последния месец около прогнозите за броя на устройствата, които предстои да произведе, iPhone наистина затвърждава позицията си на най-важното устройство за компанията. Друг е въпросът дали с толкова минимални подобрения Apple ще успее да привлече потребителите на по-старите си модели към значително по-скъпите нови.

Телефонът ни беше предоставен за тест от А1 и се предлага в търговската мрежа на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 5
Mohave _
преди 5 години
Батерия която да издържи един цял ден !!!! Това като реклама ли да го разбираме ? Телефон който не държи поне 10 дена не е телефон , а нещо друго . Някой беше казал играчка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
Varfor
преди 5 години
Щом се е стигнало до реклама тук два месеца след излизането на модела, явно и продажбите в България са много ниски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още