IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: Надявам се да работя с Шерил Сандбърг десетилетия

Изпълнителният директор на Facebook защити Сандбърг, на фона на скорошните критики срещу нейните решения

08:50 | 21.11.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг се оказа напоследък обект на критиките във връзка с начина, по който компанията е реагирала при разкритията за руската намеса в изборите в САЩ през 2016 г. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обаче защити Сандбърг.

„Шерил е много важна част от тази компания“, посочва Зукърбърг в интервю за CNN. „Надявам се, че ще работим още десетилетия заедно“. По думите му тя ръководи голяма част от усилията, свързани с решаването на най-големите проблеми на платформата. 

Миналата седмица The New York Times писа, че Сандбърг е искала да попречи информацията за руската пропагандна кампания в социалната мрежа да излезе наяве.

Дори и когато обществото разбра за дезинформацията, разпространяваща се от фалшиви акаунти в социалната мрежа, са били нужни много повече месеци преди компанията директно да свърже тази активност с Русия.

Зукърбърг твърди, че решението не е било за предотвратяване на това обществото да знае повече. Беше „голяма стъпка“ да обвиним една страна в подобна активност, така че искахме да потвърдим фактите, преди да обявим повече подробности“, обясни още главният изпълнителен директор на най-популярната социална мрежа в света. 

В интервюто си за CNN Зукърбърг потвърди, че ще запази позицията си на председател на Facebook. Зукърбърг има контрол над гласуването на Борда на директорите, което означава, че не може да бъде отстранен, а трябва доброволно да реши да се оттегли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
Надушвам още една паднала глава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още