IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Константинов: Протестите не са фактор, който ще свали правителството

Заради изборите за евродепутати и местна власт през 2019 г. Бойко Борисов няма да подаде оставката на кабинета, коментира социологът

10:46 | 21.11.18 г. 4
<p>
	Проф. Михаил Константинов.&nbsp;<em>Снимка: УАСГ</em></p>

Проф. Михаил Константинов. Снимка: УАСГ

Протестите не са фактор, който ще свали правителството. Те не са от глад и са съзнателно обмислени. Въпреки натиска на опозицията правителството ще остане. Това заяви проф. Михаил Константинов пред bTV.

Според него сегашното правителство е подложено на троен натиск. От една страна са протести на хората, до голяма степен неорганизирани. От друга - натиск и атака на политическите противници, главно от БСП. Третата - правителството се бори със собствената си глупост.

"Защото това, което се развива в малката коалиция, е проява на кристална политическа глупост. Те не могат да си сдържат нервите, очевидно, те се държат не като политици, а като махленски спорещи", е мнението на Михаил Константинов. Той обаче е категоричен, че премиерът Бойко Борисов няма да хвърли оставката на кабинета.

Той припомни, че през 2019 г. предстоят два важни избора – през май са евроизборите, а през октомври изборите за местна власт. Освен това изтича и мандатът на главния прокурор и предстои избор на нов държавен обвинител №1.

"И нека не се подценява силата на президента, той не е слаб. Той може и да не подпише указа за главен прокурор. При това сегашният президент показа, че иска да използва силата си”, каза още Михаил Константинов и напомни, че в България има Конституция и глобална промяна може да се случи само с Велико народно събрание, което обаче не става от днес за утре.

По думите на проф. Константинов има голяма опасност от подмяна на вота с електронно гласуване, като най-много тя ще дойде от циганските гета и българите в Турция.

“При интернет гласуването не знаете кой стои от другата страна, гласува някой, който знае кодове”, посочи професорът и напомни, че дори в Германия се въздържат от електронно гласуване. Той припомни, че от 2015 г. Русия и Северна Корея са обвинявани, че хакват изборите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 8
многодобре
преди 5 години
...то и твоите очи гледат през розови очила борисовото управление. ...на дятката поне му плащат добре да дърдори хвалебствия за борисоуправника. Надявам се протестите да успеят и дори хората да продължат и по - далече. Нужни са промени, така че в парламента да не виждаме едни и същи , слепи за проблемите на хората ,но пък чевръсти в слогинажа към паралиите бизнесмени, депутати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 6
Стефчо
преди 5 години
Според него сегашното правителство е подложено на троен натиск. От една страна са протести на хората, до голяма степен неорганизираниОт самата Тиква са организирани тези протести. Да те ... и експерта по всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 5
penman
преди 5 години
Протестират шепа прошляци (недоволни от всичко) и малко повече платени (знаем от кого) ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
neverland
преди 5 години
Еми, много ясно, че протестите не са фактор за подаване на оставка. Няма как сумарно има-няма 1000 човека да съборят правителството, и не е редно.Това, което може да ги събори е разкол в подкрепящата ги коалиция или такъв в ГЕРБ.Ще си изкарат зимата и аз си чакам наградата от един съфорумец, който заложи на обратното :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още