IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдия на ЕС: Brexit не е просто напускане на голф клуб

Според Иън Форестър раздялата не бива да се случва, докато не бъдат решени жизненоважни за британците въпроси

12:32 | 22.11.18 г. 6
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Напускането на Великобритания на Европейския съюз (ЕС) не бива да се разглежда  като оттегляне от голф клуб, посочи Иън Форестър, шотландски съдия в Общия съд на ЕС в Люксембург, цитиран от Bloomberg и сайта на Bloomberg TV Bulgaria

“Ние казахме, че Brexit ще бъде подобен на напускането на голф клуб, защото процесите не са напълно ясни”, отбеляза Форестър по време на официално събитие в Лондон в сряда. „Аз не съм съгласен с тази позиция“, добави той.

„Страната ни минава през период на извънредни трусове и несигурност и Brexit не бива да се случва, докато не бъдат разрешени някои жизненоважни въпроси, касаещи всекидневието ни“, смята още Форестър. Те се отнасят до възможността за свободно движение на хора след раздялата между Кралството и ЕС, съдебното сътрудничество, международните търговски и правни отношения, конкретизира той.

Коментарът на Форестър се случва на фона на посещение на британския министър-председател Тереза Мей в Брюксел, което цели да уреди до предстоящото извънредно заседание на Европейския съвет в неделя бъдещото споразумение между Великобритания и ЕС.

По-рано този месец след тежки преговори и множество неясноти около гаранциите, че няма да има граница между Северна Ирландия и Република Ирландия, Мей сключи проектоспоразумение с ЕС, което по-късно бе одобрено и от британския кабинет.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
IQ96
преди 5 години
1,3,4,5,Много точно!!!2 е тролене!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 13
studioaa
преди 5 години
ес е една свинска ***, едно свърталище на комунистически динозаври, които отказват твърдо да отмрат след падането на Берлинската стена и даже имат наглостта да се правят на лидери и чертаят разбира се комунистическо бъдеще по съветски образец за всички нас. В музея на ес в брюксел има цял етаж посветен на учението на маркс и енгелс и ползите от него, а гнусната люксебургска пиянка юнкер ходи да се кланя пред паметника на маркс в трир. Браво на британците за опозицията срещу комунизма или либерализма, но между двете разлика реално няма. *** народ, иска си съветско - европейския съюз. Долу европейския съюз, долу еврото, долу обединена европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още