IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-привлекателните места за талантите не са САЩ и Великобритания

Европа се очертава като район, към който се насочват все повече талантливи служители

12:02 | 23.11.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Независимо дали искате да развиете нови умения или да се обградите с вдъхновяващи колеги, мястото, към което трябва да се насочите, е Европа, пише CNBC.

Това сочи нов доклад на IMD Business School, който е установил, че европейските страни са по-добри в привличането и развиването на талантливи служители в сравнение с повечето други региони в света.

За пета поредна година Швейцария си осигури челното място в World Talent Ranking благодарение на големите си инвестиции в образование и обучение, както и заради привлекателността си сред международните служители. След нея се нареждат Дания, Норвегия, Австрия и Холандия.

Канада, която е шеста в списъка, е единствената неевропейска страна в топ 10. В челните позиции попадат още Финландия, Швеция, Люксембург и Германия.

САЩ (12 място), Австралия (14 място) и Великобритания (23 място) не успяха да се класират на по-ключови позиции. Класацията подрежда общо 63 страни по способността им да развиват, привличат и задържат таланти.

Сингапур (13 място) се очертава като най-добрата страна в Азия за талантливи служители, изпреварвайки Хонконг (18 място).

Китай (39 място), Индонезия (45 място) и Индия (53 място) са сред другите азиатски страни в списъка.

Докладът е резултат от комбинация от проучвания сред директори на компании и външни данни, като страните се оценяват по три фактора: инвестиции и развитие на националната образователна система, привлекателност на държавата сред чуждестранните служители (качество на живота, данъци и разходи за живот) и способността за създаване на нови възможности за работа и обучения на работниците.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още