IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски висш военен: Русия е по-голяма заплаха от Ал Кайда и ИДИЛ

Според генерал Марк Карлтън-Смит единната европейска армия е добра идея

08:53 | 24.11.18 г. 15
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Русия сега е безспорно по-голяма заплаха за сигурността на Великобритания и съюзниците ѝ от радикални ислямистки групировки като Ал Каида и "Ислямска държава", заяви шефът на генералния щаб на британските сухопътни сили генерал Марк Карлтън-Смит в интервю за в.The Daily Telegraph, цитирано от ТАСС.

Освен че представляват конвенционална военна заплаха, руснаците постоянно се стремят да подкопаят Запада с развиване на нови умения за водене на война в неконвенционални области като киберпространството и космоса, заявява Карлтън-Смит. 

"Русия днес безспорно представлява далеч по-голяма заплаха за националната ни сигурност от заплахите, произтичащи от ислямски радикални групировки като Ал Кайда и Ислямска държава", казва генералът в първото си интервю откакто през юни встъпи в новата си длъжност. 

Великобритания и съюзниците ѝ не бива да стоят безучастни пред идващите от Русия заплахи и да ги оставят без отговор, заявява Карлтън-Смит.

"Най-важният отговор в обичайните видове въоръжение е да продължи укрепването на потенциала и съгласуваността на действията на НАТО", казва той.

Британският генерал реагира скептично към предложението на френския президент Еманюел Макрон за създаване на единни европейски въоръжени сили, както и към всяка друга инициатива, която по думите му би отслабила ефективността на НАТО. Опора на европейската сигурност е именно Северноатлантическият алианс, смята Карлтън-Смит.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Най-могъщата сила, в състояние да даде гибелен отпор на агресор - да, Рисия е. Най-голямата заплаха за Запада, обаче, е противоестествената му, насочена срещу устойчивото развитие на света - икономическо, културно и военно - политика, водена от така наречените му елити, сред които, маса политици на бпджетна хранилка и...нито един (правилно, НИТО ЕДИН!) Технократ, предприемач и Бизнесмен. Тръмполиньо в момента, криволичи от пътя но, ако не ме лъже паметта, именно той, изигра възможно най-печелившата карта с Ким и избегна ядрения апокалипсис...ходейки по нервите на всички. Ако, за най-голяма Заплаха смятат Русия, значи, сами са преценили, че именно те не искат да живеят равноправно с нея.Тогава?АМИ ДА ТРЕПЕРЯТ, ДА ГИ ТАКОВАМ ! На каквото са си послали, на такова лягат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 3
lozkhris
преди 5 години
В смисъл, САЩ са държава, която не се управлява от параноик с ядрен бутон ли?... В миналото тоя бутон е бил използван над Хирошима и Нагазаки... над мирно население. Русия, доколкото е известно от историята , не е пускала ядрени бомби над други страни...а може би трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 3
lozkhris
преди 5 години
А ти откъде знаеш - застанал си на 4 крака и чакаш инстртукции от Сората ли?... Знаеш ли, дори вие, простите и обикновени грантаджии вече станахте смешни в собствените си среди.... Ти, определено държиш палмата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 1
supertrader
преди 5 години
Много държави сега са управлявани авторитарно и наистина в миналото такива са започвали войни много по често отколкото страни в които започването на военни действия е решение на група от хора. Има едно или две десетилетия време през което всички трябва да намалят своята агресивност и да направят вземането на подобни решения изключително колективно дело. Следващата война ще бъде с роботи и ако започне няма да спре много дълго време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 2
Стефчо
преди 5 години
Русия е по-голяма заплаха от Ал Кайда и ИДИЛХахаха, каква заплаха може да са отрочетата на САЩ ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 5
majnata
преди 5 години
мхм , за разлика от Русия , САЩ избиват мирни жители с ядрено оръжие ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 14
Sakamano
преди 5 години
Което потвърждава, че Русия е най-голямата заплаха за света. Държава управлявана от параноик с ядрен бутон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Знае го, защото Путин каза дословно:"Защо ни е свят без Русия".... по телевизията.Ако вие така си получавате инструкциите, това е друга тема..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 13
Sakamano
преди 5 години
Ти пък откъде знаеш, да не беше застанал на чeтири крaка когато Вовата ти спoдели за намеренията си?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 29 rate down comment 9
ABBA
преди 5 години
"От създаването на първата съветска атомна бомба до днес тя винаги е била най-голяма заплаха за Европа и света. "Да, за света на кретено-масони, пеееерасти, либеррасти, психо-десни, толеррасти, сорросоиди, грантаджжии, обикновени промити мозъци, безмозъчни и всякая ***...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още