Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Продължават протестите в страната за по-добър стандарт на живот

Протестиращите излизат с манифест за алтернативно управление

0
 
4
 
5
Ники Джиков до: Dembo
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Д*** мама му! Искаш високо платена работа? Създай си я! Искаш евтин петрол? Изкопай си го! Всички искат от общия кюп по-добър живот! Какво ще го правят тоя по-добър живот тия буфтали?
Общото се краде обаче! Даденост. Още от маймунско време общото се краде. Ако няма "система", никой няма да убива "майките". Ако няма здравна каса, никой няма да я точи. Ако няма ГО, една катастрофа ще опропасти и на шофьора живота. Нека!
1
 
10
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Сещам се за един доста стар виц: Един човек чул, че в Америка се изкарват много пари и хората живеят богато и пребогато. Човека пристига в Америка и излиза от летището. На тротоара вижда 100 доларова банкнота. Леко се позамислил, тръгнал да се навежда за да вземе банкнотата, но се спрял и си казал: Еее, няма пък да работя от първия ден.

Преди няколко години в САЩ имаше изследване на общественото мнение и ако правилно си помня, 40-42% от запитаните бяха отговорили, че държавата трябва да направи нещо за тях за да се подобри състоянието и живота им.

Коментара на провеждащите изследването беше, че хората са изгубили разбирането за личната отговорност и усилия за постигане на желаното. И това в страна, където предприемаческия дух винаги е бил на много високо ниво.
5
 
19
 
3
Biso до: Dembo
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Взе ми думите от устата. Според мен в хората е залегнало дълбоко, че някой друг трябва да направи едно или друго нещо за тях. Личната отговорност, инициатива и усилие е оставена на последно място - тези неща даже отсъстват в разбиранията на хората. Също така народонаселението си няма и какпка представа, какви исторически, икономически и финасови обстоятелства са довели до "благоденствието" на запада и какви са перспективите пред тези страни в средносрочен и дългосрочен план.
8
 
21
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Доколкото разбирам протестиращите искат някой да дойде и да ги оправи.
2
 
20
 
1
преди 6 месеца
Дано тази енергия не се загуби за пореден път ами да продължи да се увеличава докато не се измете цялата престъпна и корумпиранаа *** в парламента и в българската политика.
Образованите и квалифицирани българи трябва да намерят форми на обединение и консенсус, с които да изискат част от властта на политиците.
Прекалено голям е имунитета и статута на всички политици, съдии, прокурори и някои длъжности в полицията и службите. Те трябва да могат да бъдат отзовавани, освен избирани. Трябва да могат да бъдат съдени от обществото за вредите, които му причиняват независимо дали е поради пропуск, некомпетентност или предполагаемо умишлено.