IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Фед е виновна за решението на GM да закрие 5 завода

Досега изборът ми на Пауъл не ми харесва ни най-малко, признава американският президент

10:06 | 28.11.18 г. 12
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп отново разкритикува Федералния резерв на САЩ и неговия ръководител Джеръм Пауъл.

„Досега изборът ми на Джей не ми харесва ни най-малко", каза Тръмп пред Washington Post. „Ни най-малко (не съм доволен), не обвинявам никого, но ви казвам, мисля, че Фед бърка с нещата, които прави“. 

Самият Тръмп номинира Пауъл за гуверньор на централната банка преди малко повече от година. Президентът на САЩ критикува Фед няколко пъти през последните месеци, като заради все по-затягащата парична политика нарече Фед „луда" и описа мерките ѝ като „абсурдни".

Сега президентът поясни, че политиката на централната банка е отговорна за последните сривове на фондовия пазар и обявеното от GM през тази седмица закриване на пет завода в Северна Америка, съпроводено от съкращаването на 14 000 служители през следващата година.

Тъй като Федералният резерв до голяма степен постига своите цели в настоящата фаза на растеж на икономиката, постепенно започна да повишава лихвените проценти, за да поддържа инфлацията под контрол. Тръмп обаче се страхува за подхранваното от радикална данъчна реформа възстановяване на икономиката. „Фед направи огромна грешка“, каза той пред вестника.

„Аз сключвам сделки и не съм подкрепян от Федералния резерв", казва Тръмп пред медията. „Те правят грешка, защото имам нюх и нюхът ми казва понякога повече, отколкото всеки друг може да ми каже".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

12
rate up comment 9 rate down comment 0
michaelis12
преди 5 години
ми ето тук се вижда, че не могат да изработят това което харчат за 500 години напред, http://***.usdebtclock.org/ това значи за мене фалит и останалите не би трябвало да вземат долари за разплащане, да НО идват и те убиват както в сумай ти държави какво и кое нe ясно в задачата ?!? или на който каквото дължат САЩ ще му до върнат в долари т.е. дори и 185 квинтальона да стане те ше могат да ги напечатат ..... и това не е фалит добре а кво е ?!? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
САЩ имат затова ВОЕНЕН бюджет, колкото следващите няколко държави в списъка взети заедно.Тоя ВОЕНЕН бюджет е за това - а някой си поиска дълговете, а е увиснал като Садам или Кадафи.Нема супер армия - има балъци, дето накрая ще им светне: дайте си ни парите!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
"Изтеглиха не е ли малко полит-коректна дума за техния случай... все пак Опел май бяха около 15 годинин на загуба"Aве кух, такива суперкорпорации и банки спасиха!Ама верно, само: АДАМ Опел не стига...виж, ако беше АДАМ Ротшилд, цяла америка на амбразурата да го спасява. Друго си е да си банка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 5
Ruddy
преди 5 години
Че са гадове САЩ,гадове са,обаче как ги видя,че са фалирали,след като глобалния дълг прехвърли 250 трл.,а ФЕД е майката на този дълг.Да речем,че правителството държи 30 % от ФЕД(а се говори,че са 50) и не ти трябва да си гений,за да разбереш,че са доста далеч от фалит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
Тръмпа няколко пъти фалира като бизнесмен, а сега ще се опита да фалира и като президент страната си.......... и това е защото има нюх към фалитите ;)-------------------------------------------------------------------------------------може и тва да е целта на занятието, защото страната му си е дефакто фалирала още от време оно, но самолетоносачите и самонасочващите бомби и дронове не и дават да фалира ..... :)) Тромпета не знам кво не сте разбрали е антиглобалист, а глобализма иде от Сашш, та за да утрепеш глобалистите требе да разтуриш глобалната валута и тоя се цели точно в кошарата с гаддовете и кат фалира Сашш та кво ?!? мииии нищо ... ресурси имат ли -> имат, ми начи почват от начало, за разлика от нас дет неаме никакви ресурси наща колония е също фалирала дефакто .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 19 rate down comment 1
Gold Zombie
преди 5 години
ФЕД не е никаква държавна институция.В тази връзка, по-важният въпрос не е заради какво си избраха точно Тръмп, а заради какво сложиха точно Пауъл начело на ФЕД...ФЕД има още да вдига безкомпромисно лихвите, а воят на Тръмп е с цел да насочи вината за предстоящия колапс към ФЕД. Който донякъде си е истинският виновник всъщност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 2
khao
преди 5 години
Изтеглиха не е ли малко полит-коректна дума за техния случай... все пак Опел май бяха около 15 годинин на загуба. По скоро отпаднаха от въпросните пазари, а скоро и от собствения си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 7
ABBA
преди 5 години
Kakво като фалират?! Нали са полит-коректни. Слушкат.Изтеглят се от където трябва.И ние така.И като тях ще свършим.Това е закономерният край на политкоректните: да те изядат за чужд кеф и за твоя сметка...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 2
Achtung
преди 5 години
GM сами са си виновни, първо се изтеглиха от Русия, после от Индия, продадоха Опел/Воксхол и си отрязаха Европа, единствения по голям пазар освен северноамериканския беше този в Китай, стигнаха до там да продават повече Кадилаци и Буици в Китай, отколкото продаваха в САЩ. Логично при първите политически търкания между Вашингтон и Пекин, са в свободно падане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 14
khao
преди 5 години
цъ, по скоро го избраха заради опита му в организиране на конкурси за красота :):) Иначе е пъъълен тъпееегьоз :):) Даже и да не е съгласен с ФЕД, не може да дискредитираш държавна институция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още