Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Жилищата в София - два пъти по-достъпни, отколкото преди десет години

Средната цена на жилищата в столицата през третото тримесечие е 1090 евро на кв. м, сочат данни на Bulgarian Properties

   1| 2    
2
 
16
 
10
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ако в 2008ма-2009та малоумието е било на ниво 3.5 заплати за 1 кв. м. значи ли това, че 2 заплати за кв.м. пак не са малоумие? Да, сега е по-умерено всичко, но пък сме намалели с поне половин милион, застарели сме като нация в това време и социалното разслоение се е увеличило, което значи повече луксозни имоти, но не и повече имоти за купуване въобще. Ами ще видим. Пилците ще броим наесен - не тази есен, а есента на 2019та вероятно. Или пилците или наивниците ще броим.
4
 
19
 
9
neverland до: julian12
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Да бе. А какво и къде си купуват тогава? Малка кокетна къщичка, в малко малко градче, в близост до метрополията за 350 000 евро ли? Хехех доообре. То кореняк западняците не могат да издържат финансово в собствените си страни, бидейки вече на години и живеейки цял живот под наем...ти ми говориш за емигранти от Източна Европа, на които не им дават да наемат жилище без гаранция. Нашенецът отишъл да плебейства по чуждите земи, видел едни 2000 евро пара и си мисли вече край, финансово процъфтява :)))
5
 
8
 
8
преди 6 месеца
за тва никой не ги купуа, ше изчакат да поскъпеят още малко на 3 бона квадратния метър и тогааа
..... :))) са не си струа човек да си разваля парите, айде ако намерите изобще хора които на всичкото и отгоре да са купувачи с пари тогаа продавайте нещ в град дет бяма кьорава инфраструктура, а само бардаци и молове ..... :))
4
 
18
 
7
deant до: julian12
преди 6 месеца
напротив купуват като го смятат за вид инвестиция. пълно е с празни апартаменти със собственици от чужбина, набутали пари, които никога няма да им се върнат.
13
 
6
 
6
julian12 до: Mohave _
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Хората, които не с ав БГ не си купуват имоти в БГ защото никой не мисли да се връща.

5
 
39
 
5
преди 6 месеца
Кой казва че имотите били достъпни и изгодни?
Bulgarien properties - имотната агенция, търговеца на недвижими имоти, с една платена статия. Страхотно достоверна информация. Главния икономист на Уникредит Булбанк, официално съобщи за 40 %, надценени жилища в София, Пловдив, Варна и Бургас. 40 %над реалноте си стойности е надут имотния балон от същата тази агенция която ни убеждава колко били достъпни жилищата. А, за увеличаване на разходите спрямо доходите? Пълно мълчание... Тема табу е там....
0
 
36
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Двойно по - достъпен е кредита , базиран на доход . Но това е достъпност чрез кредитиране , те. потребление от несъществуващ към момента ресурс . А целият пазар базиран на кредитиране е тотално изкривен . Така погледнато - двойно по- достъпни са и жилищата извън БГ . По - важни вече са демографските фактори , покупките на имоти в чужбина , насищането на пазара тук . Да не забравяме също , че голяма част от имотите не се купуват от хора работещи в БГ , а за тях имотите едва ли са станали по- достъпни .
2
 
41
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
По-скоро казват, че няма нужда от бързане, защото цените ще се задържат.
Според мен дори лек спад може да се очаква като почнат да вдигат лихвите следвващата година.
5
 
49
 
2
преди 6 месеца
Купувайте, че не останаха , един вид.......
4
 
65
 
1
преди 6 месеца
Доообре! И един мармот завива двустаен ново строителство в ипотечен кредит...