IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси отново са на червено след силното рали в сряда*

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа спадна за кратко под 3%

17:49 | 29.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари започват борсовата сесия в четвъртък на червена територия след силното рали по време на предишната сесия благодарение на обнадеждаващото изказване на председателя на Федералния резерв, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average отписва 0,2%, а по-широкият измерител S&P 500 се свива с 0,35%. Малко по-голямо е понижението при технологичният бенчмарк Nasdaq composite, който намалява с близо половин процент.

В сряда Dow отбеляза ръст от над 600 пункта, отбелязвайки втория по представяне най-добър ден от началото на годината. По-значителни ръстове имаше и при останалите основни показатели. Доброто представяне беше отчетено, след като гуверньорът на Фед Джером Пауъл заяви, че основната лихва на банката е близо до неутралното си ниво.

Във фокуса на инвеститорите продължава да е и предстоящата среща между американския президент Доналд Тръмп и китайския му колега Си Дзинпин тази събота в рамките на форума на Г-20 в Аржентина. Очакванията са да не се стигне до значителен пробив, но въпреки това да има напредък в дискусиите между двете страни.

При индивидуалните акции тези на Dick's Sporting Goods поевтиняват с над 7,6%, след като J.P. Morgan понижи оценката им.

От своя страна книжата на Boeing успяват да противостоят на негативната тенденция и поскъпват с над 1,7%. Това стана, след като финансовата фирма Cowen ги определи за своите най-предпочитани акции в авиационния сектор.

Цената на петрола отново се връща към растежа. Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 1,73% до цена от 51,16 долара за барел. В същото време фючърсите върху международния бенчмарк Брент прибавят 1% , достигайки цена от 59,35 долара за барел.

Златото също поскъпва с 0,6% до 1231 долара за тройунция.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа спадна за кратко под 3% отново благодарение на изказването на Пауъл. Минути след 17:30 ч. тя е в размер на 3,021%, а тази по 30-годишните облигации се понижава до 3,317%.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още