IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страните от Г-20 се съгласиха за реформи в Световната търговска организация

Американските мита върху стоманата и алуминия, миграцията и борбата с климатичните промени също са били засегнати по време на дискусията

17:55 | 01.12.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Представителите на страните от Г-20 са се договорили за извършване на необходими реформи в Световната търговска организация (СТО) с цел приемането на общи правила, които да бъдат спазвани, съобщава Ройтерс. 

Преговарящите от страните са договорили проект на финално комюнике на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес.

Основната причина за това е натискът от страна на САЩ, които продължават да твърдят, че международната търговска система не работи правилно.

„Търговията е от полза както за иновациите, така и за икономическия растеж и заетостта и смятаме, че многостранната търговска система е необходимата рамка, в която трябва да работим”, заявиха европейски представители.

Те добавиха, че по време на срещата са били обсъдени и въпроси като борбата с изменението на климата и американските мита върху стоманата и алуминия, както и миграцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
korn
преди 5 години
Цяла година се карат и водят войни в които измират хора.На края на годината се качиха на луксозните си самолети и пристигнаха в Аржентина.Качиха се на скъпите си коли и се събраха в някой таен 10 звезден замък.Хапнаха и пийнаха от най доброто.Показаха си новите рокли и костюмиИмаше интриги по време на вечерта,но накрая се наредиха всички засмяни за обща снимка.Сега ще починат ден-два,и после заминават на друг банкет.И всичко това се плаща с нашия труд и пари.Понакога и с кръв.Звучи абсурдно но е факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още