IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израелската полиция препоръча повдигане на обвинение срещу Нетаняху за корупция

Ако бъде подведен под отговорност премиерът ще се изправи пред едно от най-големите предизвикателства за политическото си оцеляване

13:55 | 02.12.18 г. 2
<p>
	Израелският премиер Бенямин Нетаняху.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Израелският премиер Бенямин Нетаняху. Снимка: Ройтерс

Израелската полиция съобщи, че при проведеното разследване са открити достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения за корупция и измама срещу премиера Бенямин Нетаняху и съпругата му. Това е трето дело за корупция срещу израелския лидер, съобщава Ройтерс.

Полицията смята, че Нетаняху е правил регулаторни услуги на Bezeq Telecom Israel в замяна на по-положително отразяване на неговите и на съпругата му изяви от информационния сайт Walla, притежаван от компанията. Нетаняху отрича да е извършвал нередности.

Ако бъде подведен под отговорност, премиерът, който изпълнява четвъртия си мандат, ще се изправи пред едно от най-големите предизвикателства за политическото си оцеляване. Новите препоръки на полицията идват точно след като дясното му мнозинство беше намалено до едва едно място в парламента.

В съвместно изявление с Израелската служба за сигурност полицията съобщи, че е открила достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения и срещу главния акционер в Bezeq за подкупи, както и срещу други представители на компанията.

„Основното подозрение е, че премиерът е взел подкупи и е действал в конфликт на интереси, като се е намесвал и е вземал регулаторни решения в полза на Шаул Елович и Bezeq по начин, който да е от полза за него“, казва се в съобщението.

Говорител на Нетаняху заяви, че няма правно основание за препоръките на полицията и че в крайна сметка нищо няма да произлезе от разследването.

Решението дали да бъде повдигнато обвинение срещу Нетаняху трябва да се вземе от главния прокурор, който все още обмисля дали да подведе под отговорност премиера по другите две дела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 4
julian12
преди 5 години
Мноооооооооого си далеч от истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
крас
преди 5 години
В Израел има държава и там ЗАКОНА Е НАД ВСИЧКИ. В България ЗАКОНА Е ВРАТА В ПОЛЕТО. Обвиненията срещу Нетаняху и съпругата му Сара за някакви си 100 -на хиляди долара отнесени към нашата правосъдна система и ПРОКУРАТУРА изглеждат смешни и жалки. Препоръчвам му да потърси политическо убежище в "ДЕМОКРАТИЧНА" България , където такива неща никой не ги брои за нещо. При нас изчезнаха МИЛИАРДИ ОТ БАНКИ , но тян никой не ги брои. Не ни остава нищо друго освен да помолим ИЗРАЕЛ ДА НИ УСЛУЖИ С ТЕХНИТЕ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛИ. ОТ НАШИТЕ НЕ СТАВА НИКАКЪВ ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още