Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Ескперт: Волатилността на пазарите ще се запази

Причини за промените са големият брой очаквани събития с неочакван край, смята Андрей Стойчев

4
 
7
 
3
studioaa до: Императорът
преди 7 месеца
Разбира се някои наивитет може да си помисли, че мечия тренд ще бъде спрян от централните банкери във Фракфурт, които ще напечатат много нови пари, с които да надуят балона отново и загубите да бъдат избегнати. Този план не работи вече, защото инфлацията в еврозоната в момента е на рекордни нива вероятно 6-8%. Новите пари може да я вдигнат до 20-30% годишно и тогава жълтите жилетки ще бъдат заменени от гневни тълпи въоръжени с лопати, мотики и брадви, които ще щурмуват банките и парламентите на страните в еврозоната и това, което го виждаме във Франция сега ще е като детска игра. Така не само, че инвеститорите няма да бъдат спасени, а ще бъде сложен на еврото като единна валута и тогава загубите ще са още по-големи от просто -50%. Загубите от краха през 1929 отнема около 25 години докато тези инвеститори се възстановят без броим инфлацията, защото ако я включим и нея инвестирал през 1929 е загуба чак до 90-те години на миналия век.
3
 
9
 
2
studioaa до: Императорът
преди 7 месеца
Ти не знаеш даже да смяташ. DAX е паднал от 13596 на 23 януари до 11257 днес или с цели 2339 пункта или с 17.2%. Като добавим и отслабването на еврото спрямо $ с 4% за 2018 това прави 21.2% спад на DAX или той е навлязъл в мечата бърлога, от която няма измъкване. Акциите са паднали средно с 20%, а някои акции на компании като Daimler, BMW и Bayer са надолу с над 20% от техния 52 седмичен връх. Тези последните 3 акции направо са в толкова дълбок мечи пазар, какъвто не са видели от десетилетия насам. Акциите на Bayer са надолу с цели 40%. Но това е едва началото, мечият пазар направо ще разплаче вярващите в ръста през 2019 и 2020 и тогава някои може да получат я инфаркт, я някоя паник атака и да се окажат в психиатрията за лечение. Разбира се най-тежък ще е спадът за инвеститорите в имоти, които няма да са късметлии като останалите и да загубят само половината от парите си, а загубата може да е дори до 100% от инвестицията. За 2019/2020 нещо като тежка полярна зима ще настъпи на пазара на имоти и нито ще има сделки, нито ще има нови проекти и даже много от вече започнатите проекти няма да бъдат завършени заради фалит на строителя/инвеститора.
7
 
8
 
1
studioaa до: Императорът
преди 7 месеца
Никаква такава договорка няма, нещо не си прочел като хората. Обикновено виждаме коледно рали при акциите, но 2018 е изключение за много неща. Акциите във Франкфурт са надолу с 20% средно за 2018 измерено в $ и изглежда, че вместо рали ще видим коледен мечи пазар в сърцето на еврозоната. 2019 няма да е по-добра и дори напротив, а 2020 направо ще отчае вярващите в ръста на борсите, като до този момент те ще са загубили около половината от инвестициите си. Всички разумни инвеститори вече са разпродали мнозинството от акциите си и чакат масовите разпродажби, които предстоят.