IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планират се визити на инвеститори от Турция с интерес към родния туризъм

Работи се и по общ Балкански маршрут и съвместен продукт между България и Турция, с които да се популяризират пред туристи от далечни пазари

18:25 | 03.12.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: МТ</em></p>

Снимка: МТ

Турция е четвърта сред топ дестинациите за входящ туризъм у нас за 2017 г. България се радва на стабилен интерес от турски туристи през последните години, което е доказателство за доверието, което те ни оказват. Държавите ни са в един регион и имаме много големи възможности да развиваме съвместни инициативи и общи проекти, които да подпомагат развитието на туризма в България и Турция.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на Българо-турски бизнес форум в областта на туризма в Истанбул. От турска страна във форума участва зам.-министърът на културата и туризма на Турция Надир Алпаслан, както и представители на българския и турския бизнес, съобщават от Министерството на туризма.

Планира се организация на турове за инвеститори, които имат интерес за вложения в България, съобщи Ангелкова. Очаква се те да бъдат реализирани през февруари следващата година, като се включат обекти с потенциал за развитие. “Гарантирам личната си ангажираност и на Министерството на туризма за максимално институционално съдействие при реализацията на  инвестиции”, увери министърът.

В периода януари- октомври тази година гостите от южната ни съседка са близо 540 хил., а през 2017 г. пазар Турция се нарежда на 4-о място сред топ дестинациите за входящи посещения у нас с над 636 хил. визити и ръст от 12,5 на сто, каза българският министър.

Обсъждат се възможностите за организиране на дни на България в Турция и обратно. Работи се и по общ Балкански маршрут и съвместен продукт между България и Турция, с които да се популяризират пред туристи от далечни пазари богатите и разнообразни туристически продукти на двете страни. 

Целият свят осъзнава значението на туристическия сектор и важността за инвестиции в отрасъла, каза зам.-министър Надир Алпаслан. Той допълни, че очаква такива международни срещи да бъдат ползотворни и за двете страни.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
ABBA
преди 5 години
Просто е нужно още Люсиенчовци да се изнесат от българия, техните роднини да затънат в европейски ценности и да разкарват само скопените си кученца, а туркините вече тук да разкарват дузина деца по чаршията.... Ииииидилия а?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
lyusien
преди 5 години
Прекрасно Турците имат доста интереси и могат да инвестират в България Но са нужни предложения Ето аз сега ще предложа едно Кметската управа на Сливен да представи предложение на този форум за съвместни инвестиции на Сливенските мин бани Може да стане прекрасен СПА център и активно лечение на стомашни заболявания Просто е нужна инициатива
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още