IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом иска да прекрати субсидиите за електромобили

Експерти обаче отбелязват, че администрацията на Тръмп не може да промени схемата едностранно

15:29 | 04.12.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Съветникът по икономическите въпроси на Белия дом Лари Къдлоу каза снощи, че администрацията на президента Доналд Тръмп иска да прекрати субсидиите за електромобили и източници на възобновяема енергия, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Попитан какви са плановете, след като General Motors обяви закриване на заводи в САЩ и съкращения миналата седмица, Къдлоу обърна внимание на данъчните субсидии на стойност 2500 - 7500 долара за потребителите, които си купуват електромобили, включително от General Motors.

Като част от политиката ни искаме да сложим край на всички тези субсидии, каза Къдлоу.

И между другото, останалите субсидии, въведени по времето на администрацията на Обама, ги приключваме - за възобновяемите източници и така нататък, допълни той. По думите му субсидиите ще бъдат прекратени в близко бъдеще.

Данъчните субсидии са ограничени от Конгреса до 200 000 автомобила на автомобилопроизводил, след което субсидиите отпадат. General Motors очаква да достигне тавана в края на годината, което според сегашния закон означава, че схемата за данъчните субсидии на компанията ще приключи през 2020 година. Tesla обяви през юли, че е достигнала тавана. Други автомобилопроизводители може и да не достигнат лимита и след няколко години.

Експерти отбелязват, че Белият дом не може да промени схемата едностранно. Миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да прекрати субсидиите наGeneral Motors заради решението на компанията да закрие заводи.

Къдлоу даде ясно да се разбере, че промените в схемите за субсидиите няма да засегнат само General Motors. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 13
khao
преди 5 години
ще го изтраете още две години ... и въпреки че е тотален тъ.панар, ще му благодарите за Китай, а другите неща ще си ги възстановите след това като дойде някой нормален
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още