IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри увеличение на капитала на "Лавена"

Потвърден е и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации на Северкооп - Гъмза Холдинг

11:06 | 05.12.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор одобри проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на „Лавена“ АД. Емисията е в размер до 1 599 905 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 3,50 лева всяка една. Посочената емисия акции, в процес на емитиране, е вписана във водения от КФН регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Потвърден е и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадена от „Северкооп - Гъмза Холдинг“ АД. Емисията е в размер на 20 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, обезпечени, неконвертируеми облигации, с номинална и емисионна стойност 1 000 лева всяка. Фиксираната проста годишна лихва е в размер на 5 %, платимa на 6-месечен период, с дата на емитиране 16 юли 2018 г. и дата на падеж 16 юли 2026 г. Посочената емисия облигации е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Комисията е изпратила писмо до „Завод за хартия-Белово“ АД, гр. Белово, с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка с отписването му като публично дружество от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Писмо е изпратено и до управляващото дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка със заявлението за вписване на дружеството като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд.

От решенията разбираме още, че писмо е изпратено и до Регулаторния орган на Кипър (Cyprus Securities and Exchange Commission - CySEC) и „K-DNA Financial Services Ltd”, инвестиционен посредник, лицензиран от CySEC, с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка с намерението на дружеството да използва обвързан агент на територията на Република България.

Надзорът е приел Програма за нормативната дейност на Комисията за финансов надзор за периода 1 януари – 30 юни 2019 г.

КФН е признал придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Симеон Йорданов Тодоров.

Комисията е уведомила „ЕВН Трейдинг Саут Ийст Юръп” ЕАД, че дружеството може да се възползва от изключенията по чл. 5, ал.1, т. 10 от Закона за пазарите на финансови инструменти в дейността си през 2019 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още