IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление по ЗОП

На този етап само е връчена призовка, каза Сотир Цацаров

11:02 | 05.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Това каза пред медиите главният прокурор Сотир Цацаров, който беше в сградата на ГДБОП преди началото на брифинг за задържано голямо количество оръжие от прокуратурата и МВР, предаде БТА.

Зам.-кметът на София Евгени Крусев вчера подаде оставка и тя беше приета от кмета Йорданка Фандъкова.
Цацаров обясни, че на този етап има само връчена призовка на Крусев, а обвинение не е предявено все още.

Обществената поръчка, която се разследва от Прокуратурата, е свързана с ремонта на трамваен релсов път и конкретно за шумо и виброизолиращи подложки (при ремонта на софийската улица „Граф Игнатиев“ – бел. р.).

По случая с Евгения и Николай Баневи главният прокурор каза, че предстои те да бъдат върнати от Франция утре, 6 декември. Срещу тях предстои да бъде предявено ново, актуализирано обвинение и да се поиска задържането им за постоянно в ареста.

По темата за условията в арестите и оплакванията от подсъдимата Десислава Иванчева (бивш кмет на кв. „Младост“) и Биляна Петрова, Сотир Цацаров каза, че Иванчева не трябва да бъде поставяне в условия, по-тежки от тези за всеки друг арестант, но и не трябва да има повече привилегии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още