IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За 4 години броят на работещите мигранти по света е нараснал с 9% до 164 млн. души

Този общ брой, който включва заетите бежанци, представлява 4,7% от световната трудова сила, уточняват от Международната организация по труда

20:04 | 05.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Броят на работниците мигранти в света е нараснал с 9% до 164 млн. души за период от четири години, показват данни на Международната организация по труда (МОТ). 

Този общ брой, който включва заетите бежанци, представлява 4,7% от световната трудова сила, уточнява агенцията на ООН в Женева.

В страните с високи доходи броят леко е намалял от около 112 млн. до около 111 млн. между 2013 г. и 2017 г.

Миграцията между страните със средни доходи се е увеличил през този период според доклада на МОТ, който е публикуван преди конференцията на ООН следващата седмица в Маракеш, на която се очаква да бъде прието световно споразумение, регулиращо миграцията и защитаващо правата на мигрантите.

Две трети от мигрантите, работници в света, живеят в богати страни, включително в Европейския съюз (ЕС) с вътрешния му трудов пазар без граници.

Близо една четвърт от мигрантите работници са в Западна, Южна и Северна Европа, 23 на сто са в Северна Америка, а 14% - в арабския регион.

/БТА/

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още