Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

П. Андронов: Лихвите ще се вдигнат, да се готвим за забавяне на икономиката

Доходността на депозитите най-накрая ще се повиши, коментира председателят на Асоциацията на банките в България

2
 
7
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Забавянето е част от негативна спирала . В началото винаги изглежда слабо , както е при всяка лавина .
2
 
12
 
5
преди 5 месеца
Такова нещо като трайно забавяне на икономиката е невъзможно. Ако икономиката не може да поддържа темпо на растеж от 3%+ балонът върху, който тя лежи ще се пукне и растежът ще стане отръцателен, а не бавен от 1%. Това, за което се намеква във статията е срив на икономиката в комбинация с финансова криза, защото такова нещо като безопасно пукане на балон досега никога не се е случвало в историята.
8
 
4
 
4
Иван Митев до: nkavrakov1982
преди 5 месеца
Трябва необходимо време и "изкуствено ниските лихви" ще се определят за причината за натрупания потенциал за наближаваща катастрофална криза.
Изкуствено ниските лихви" спасяват временно от началото на кризата, за сметка на бъдещи завишени щети.
4
 
16
 
3
преди 5 месеца
Крайно време беше. Изкуствено ниските лихви, трябваше да накарат хората да теглят кредити за жилища,за коли, за какво ли не.. Икономиката има възход и спад.. Тази извратена лихвена политика доведе до поредния имотен балон, и цените на жилищата станаха ненормално високи и спекулативни.. 10 години след 2008 ма сме свидетели как банките повториха сценария със свръх надутия жилищен пазар!!!
23
 
6
 
2
s3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Няма лошо в повишаването на лихвите до едни нормални нива от 4-5%, но това ще е далеко в бъдещето.
А сега е момента за апартамента, лихвите са минимални, човек може да финансира на 100% покупката на апартамента, примерно 80% от ипотечен + 20% от потребителски и да има апартамент без да има и един лев спестен. После може да е трудно, но сега става. Сега е момента за апартамента.

12
 
5
 
1
преди 5 месеца
Все още хората не осъзнават, че съществената причина за нарастване на техните страдания е прилагане на грешен основен икономически подход за държавно управление.