Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Брокери: Жилищният пазар в София е балансиран, няма предпоставки за балон

Увеличава се интересът на купувачите към по-големи жилища

   1| 2    
2
 
26
 
5
преди 5 месеца
и да има балон, и да няма (според брокерите), положението е като пред спускане по дълга и много висока пързалка...и това вече се усеща от прекалено много хора .... така че един вид, няма смисъл да продължаваме да лъжем (себе си)
4
 
46
 
4
преди 5 месеца
Значи БНБ, Европейската Комисия, Coface/френска компания за оценка на риска/, редица финансови анализатори и експерти, които професионално се занимават с финанси, казват, че имотрн балон има, и то най вече заради лихвената политика на банките, която изкуствено наду цените на жилищата до небесата, НО вече в четвърта, статия от последната седмица, БРОКЕРИ на недвижими имоти/представени като експерти/,ведро успокояват, че имотен балон нямало. Комично е да се дава публичност на търговците на недвижими имоти, и то нон стоп, да се манипулира по такъв начин общественото мнение. Значи, някой смята ли че един субект, като имотните агенции, които се хранят и най вече те манипулират цените на жилищата, заедно с банките и строителните фирми, ще признаят че имотен балон няма????
Всеки сам да си даде отговор на този въпрос. Редица банкери признаха и то съвсем официално, че над 40 %, са надценени жилищата в София, Пловдив, Варна и Бургас, над реалните им стойности.
Имотен балон няма, има една приказка,.... До момента, в който се спука...... Не вярвайте на платените статии от фирмите на недвижими имоти, от догодина, 2019 та, лихвите ще тръгнат постепенно нагоре.
Настъпва неблагоприятен икономически цикъл.
2
 
25
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Е вижда се един ръст от около 55% от 2014 до днес . Без финансови стимули от 2014 цените щяха да паднат още едни 20 % . Много ясно , че към момент на фискална експанзия балонът напълно съответства на надуването . Но именно това е опасното , адаптирането на пазара към фин . стимули .
3
 
26
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Щом общината не може да поддържа инфраструктурата адекватно.. значи има балон. Тротоарите са под всякаква критика, уличките в кварталите също. Има и квартали без канализация.

Друг е въпросът, че това е национална политика. Не са общинска.
4
 
60
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Щом взеха да се появяват постоянно рекламни статии от агенции в сайта на всички вече е ясно, че балон има. Нямаше да има смисъл от платени статии ако наистина нямаше балон. Статистиката, коятп се полазва е избирателна за целите на статията. След като гръмне балона до 1-2г., друга статистика ще започне да се показва.
Стига сами сте се рекламирали.... вярно че иде зима, ама не това Ви плаши, а това, че знаете каква е истината.
Брокерчета, правете си CV, че скоро ще има съкращения.