Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германският Dax навлезе на меча територия след срив на европейските пазари

Общоевропейският индекс Stoxx 600 потъна до двегодишно дъно

2
 
7
 
6
studioaa до: Императорът
преди 5 месеца
Значи аз видях мечия пазар още в самото му начало в началото на февруари 2018. Сега сме почти 10 месеца в него, а медиите чак днес го забелязват. Ако наистина реакцията ви е толкова бърза значи сте обречени да загубите всичките си пари. Дивидентите на DAX са смешни в сравние с производствената инфлация в Германия, която е цели 5.5% за 2018. При 5.5% инфлация минималният дивидент, който би трябвало да се дава е поне 8%, а тук виждам числа от 0% до 4.5%. Всичко това е реално отрицателен дивидент по покупателна способност, а като включим и 25% спад средно на акциите си е направо катастрофален. Аз продадох всичките си акции, които се държат добре в бичи пазар още през декември 2017 и ето колко прав съм бил и съм спестил едно 20% загуба до днешна дата. В момента съм 40% кеш, 40% твърди активи и едва 20% акции, но такива са устойчиви на мечия пазар и не само устойчиви, но и с растящи цени(засега бавно) но това ще се промени скоро... Не купувам нищо преди да сме стигнали дъното на мечия пазар и само тогава ще се оглеждам за нещо. Не ме интересуват пропуснатите дивиденти и без това са смешни, радвам, че за мен в тази криза вероятно загуба няма да има(75%), а ще има само печалби... Разбира се съгласен съм, че дъното на този мечи пазар когато дойде ще бъде отлична възможност за добри инвестиции, които да донесат сериозна доходност, а не 2-3-4% годишно.
2
 
10
 
5
studioaa до: studioaa
преди 5 месеца
сега забелязвате. Това се дължи на факта, че нямате идея какво точно означава мечи пазар. ИЗМЕНЕНИЕТО НА ВСЕКИ ИНДЕКС СЕ МЕРИ САМО В $, а не в евро, левове и венецуелско песо. DAX е надолу с поне 25%, а не с 21% както показвате. Ако следваме вашата логика ще излезе, че във Венецуела през 2018 има най-силния бичи пазар в света.
0
 
9
 
4
преди 5 месеца
Немският DAX e навлязъл на меча територия още от средата на октомври, а вие
1
 
12
 
3
преди 5 месеца
"поевтиняващия петрол и новия залп в търговската война между двете най-големи икономики в света"
Къде е логиката?? ЕС са вносителни на петрол и поевтиняването е хубаво. Високите мита между САЩ и Китай ще засили търговията им с Европа ..
4
 
9
 
2
petyob до: nkavrakov1982
преди 5 месеца
стига с твойте имоти!! не стига, че пишеш де то има в нета нещо за имоти ами и тук ни налази

4
 
12
 
1
преди 5 месеца
Айде скоро и балона при имотите ще се спука зрелищно...