Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Корупцията в Германия струва по 1300 евро на всеки германец годишно

Общата сума възлиза на 104 млрд. евро - около 4% от брутния вътрешен продукт

0
 
2
 
9
lozkhris до: Sokratus
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Oh...and one more thing
Съществиетелните от мъжки род, когато са подлог в изречението се членуват с пълен определнителен член - ЪТ, ЯТ....
0
 
2
 
8
lozkhris до: Sokratus
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Хей, м/у.хльо...Изобщо не е твоя работа кой ми е работодател Работя за американска фирма и хич не ми дреме за драсканиците ти, както и нямам нищо общо с Русия. За разлика от тебе, това, че фирмата, за която работя е американска не значи, че ще припадам безпаметно по всичко свързано. Аз, за разлика от прайдовския ти мозък, мога да разбирам какво говорят по телевизиите на 7 различни държави и не разчитам само на пропагандата на БХК и CNN, а слушам, чувам / и процесирам / информация от няколко, задължително независими източника...Нека па аз да ти кажа, че изобщо не ми дреме за това, колко пари харчи, има или няма Русия. Ти, драги, си бот с квадратна ти.ква. Прекрасно щеше да се впишеш в комсомолските отряди на прогресивната младеж, която като Плевналиев гордо развяваше знамената на социализЪма. Едностранчивостта не е признак на напредничавост, драги. Така че с мен гледай да не се заяждаш. Има си принципи - след като е толкова хубаво у нашио двор - няма да има корупция. НИКАКВА !!Хич не ми развявай Русия. Отговаряй защо 100 /сто / миларда са окрадени в най-прогресивната, демократична и нам си ква държава в Европа... Тва искам да знам - 5 пари не давам колко % е от БВП. Искам да знам ЗАЩО е Германия има корупция след като там всичко е най-най-най-най добро, справедливо, напредничаво, демократично, толерантно? И още нещо - не се чувставай задължен всеки път да си казваш безценното толераст.ко мение. То ти е като 3.адника - имаш си го, верно, но хич не е задължително да си го показваш непрекъснато. Чия е тая крилата мисъл е безпредметно да ти казвам. Прочети сам, след като разбереш, че има и други печатни книги, не само менюто е Хепи...
2
 
5
 
7
преди 5 месеца
А в БГ по 5000 на калпак
6
 
1
 
6
Sokratus до: lozkhris
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Хей Ложко,
май още вярваш в приказки и търсиш идеалната държава! Пожелавам ти да я намериш, но в съвремненият свят държавите се сравняват и важното да си по-добър чувствутелно от другите.
€100млрд е огромна сума за корупция но от €1400 млрд приходи в бюджета на Германия е 7.1% или както е написано 4% от БВП-то на държавата.
Корупцията в държавата на твоя работодател РФ е трудно определима, но може да съдим по размера на изтичащите капитали. За миналата година те са определени (от руската централна банка) на €25млрд. Бюджета на майка Русия е €225 млрд или това прави 9%. Но това е само част от корупцията, тази която се изнася в чужбина, другата дето остава вътре и с която се изхранват хиляди олигарси и милиони корумпирани държавни служители е в пъти повече, според мен е поне тройно по-голяма или 27% и това е минимума, като гледам какви проценти искат нашите управници!
Хайде сега ми кажи има ли разлика между минимум 27% и 7%!
Май има а!?!
хахаха
1
 
4
 
5
mick до: neverland
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Когато всичко е наред.. явно могат да си позволят елегантност в кражбите. Освен това и повечето хора са благосклонни и към правилата и ги спазват. Не, че ако парите почнат да не стигат ще ги спазват.

1
 
3
 
4
neverland до: mick
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Е да де, ама те имат всичко и пак крадат и подкупват, въпреки дъждът от пари. Въпросът е че го правят елегантно, полеко, не лакомото, а си оставят и за утре какво да има да се дръпне. То така не се усеща от обществото.
0
 
23
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И това при положение, че те изнасят голяма част от корупцията от държавата. Гогато Сименс даде рушвет в България за да изберат техните влакове, това се води корупция в България, не в Германия.
3
 
15
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Когато парите валят като изведро.. няма нужда от корупция. Затова е и толкова малка като процент. Ако обаче лесните пари спрат.. ще станат като нас.

Казано по друг начин - лесно е да спазваш правилата когато имаш всичко и знаеш, че утре дъждът/от пари/ ще полее и теб без да крадеш или да подкупваш. Проблемите започват когато влагата е малка и трябва да я вземеш от съседа.
12
 
26
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
100 милиярда годишно !! Какво говорите?! В Германия, САЩ, ЮКей и целия прогресивен, демократичен и свободен свят няма корупция ! И в ЕС няма, за Бога !!! Н И К А К В А !!!! Това са подли инсинуации ! Че вие току сте обявили и че в България има корупция !! При най-успешното урпавление от хилядолетия?! Цв.Цв е корумпиран?! Или Горанов?! Кралят-Слънце, който строи магистрали за новите електронни винтеки?!...Моля ви се, вземете се връце! Корупция има само в деградилата Русия на кръволока-диктатор Путин, където ежедневно се потъпкват човешки права, хора се прибират от улицата посред бял ден, няма демокрация никаква, травеститите не излизат на улицата, анексират се изконно руски земи и не се дават никакви ексклузивни права на онеправданите ЛГБТ...