IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рохани: Санкциите на САЩ срещу Иран са икономически тероризъм

Иранският президент призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма

11:32 | 08.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Иранският президент Хасан Рохани окачестви изтеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение и повторното налагане на санкции като икономически тероризъм, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Освен това Рохани предупреди, че ако наложените санкции отслабят способността на Иран да се справя с наркотиците, бежанците и атентатите, към Запада ще се насочи "потоп" от тях.

"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм", подчерта президентът в реч по иранската държавна телевизия.

Рохани призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма, предаде ТАСС, цитирайки телевизия "Маядин".

"Страните, които ни бойкотират, трябва да знаят, че действията им няма да окажат никакво влияние на способността ни да се борим с тероризма", подчерта той.

Американските продажби на оръжие превръщат Близкия изток в "барутен погреб", заяви от своя страна иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

"Равнището на продажби на оръжие от страна на САЩ е невероятно и далеч надхвърля нуждите на региона", подчерта външният министър. "Това говори, че американците следват много опасна политика", предупреди Зариф, цитиран от националната иранска агенция ИРНА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още