IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу протестиращи "жълти жилетки"

127 души са били задържани, след като полицията открила у тях чукове, бейзболни бухалки и метални топки за петанк

14:30 | 08.12.18 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Полицията използва сълзотворен газ в центъра на Париж срещу протестиращи "жълти жилетки", които влязоха в сблъсъци със силите на реда, предаде Ройтерс.

Говорителка на полицията каза пред репортери, че на Шанз-Елизе са се събрали около 1500 протестиращи. Властите съобщиха, че 127 души са били задържани, след като полицията открила у тях чукове, бейзболни бухалки и метални топки за петанк.

Демонстранти, развяващи френски знамена, облечени със символичните светлоотразителни жълти жилетки, се събраха днес, още преди разсъмване, край Триумфалната арка, която беше повредена при безредиците миналата седмица, предаде Асошиейтед прес. Други се подреждаха, за да може дрехите и багажът им да бъдат претърсени от полицаи.

Групи от протестиращи, разгневени от президента Еманюел Макрон и високите данъци, се опитаха да стигнат днес до президентския дворец, заобиколени от голям брой полицаи, за да не се допуснат изблици на насилие след най-големите бунтове в Париж от десетилетия, предаде АП.

В социалните мрежи се появиха призиви за сваляне на президента Еманюел Макрон, станал изключително непопулярен и редовно обвиняван от недоволните, че е "президент на богатите", предаде Франс прес.

По-рано днес според източници стана ясно, че двеста седемдесет и осем души са арестувани от сутринта в Париж.

Около 89 000 служители на силите за сигурност, подкрепяни от жандармерия и бронирани коли, са разположени в градове из цяла Франция, в Париж те са 8000.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 9 rate down comment 3
studioaa
преди 5 години
Долу европейския съюз, долу еврозоната, долу еврото, долу макрон, долу глобализацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Защо министерството на външните ни работи не повика н.п. посланника на Франция за да му връчи протесна нота против нарушаване на човешките права във ФРАНЦИЯ??Спомням си как някакъв Ксавие Лапер дьо Кабан ходеше като неопрасен по студията да говори за ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ в нашата правораздавателна система!!Къде е сега този БЛЮСТИТЕЛ НА РЕДА, за да обясни на българския народ как се изкарва бронирана техника и тежко въоръжени срещу народа!!ЗАЩО г - н дьо Кабан НЕ СПИРАТЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЪС СЪРАЗМЕРНИ СРЕДСТВА НА СЪПРОТИВА , както призовавахте през 2014 силите на реда в Киев ?!ТОВА ВАШЕ ДВУЛИЧИЕ ВИ ИЗИГРА ЛОША ШЕГА!!ФРАНЦИЯ ВЕЧЕ НЕ САМО НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ , НО И НЯМА ПОВЕЧЕ ДА БЪДЕ. Такава ще е участа на всички ДИКТАТОРИ какъвто се оказа този страхлив заврял се зад полата на ГЛЕДАЧКАТА си *** Макрон. ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ , няма и да бъде. Идва нов ред , с нови лица и хора. Тези палячовци си отиват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
европейската армия няма нищо общо тука ... нашия Бокаса дане би да е мераклия и той за армия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Споко ве, ей ся ше каже, че се отказва от европейската армия и тия жълти жилетки ще се скрият по багажниците!Все едно никога не са били.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 6
крас
преди 5 години
ПРЕДЛАГАШ КАТО МАЙДАНА - да трепят хората със снайпери значи. Мисля, че не е разумно. Париж вече гори. Пропаста между столицата и прованса е нещото което провокира сблъсъците. Макрон се оказа неадекватен. Хвърлянето на армията и жандармерията едва ли ще е в негова полза. То показва онзи животински страх, който е присащен на момченца водни от ЗАБАВАЧКИТЕ СИ. НЕРОН И МАКРОН са двете лица на един и същи процес, който като по правило води след себе си истинските мъже и ДЪРЖАВНИЦИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 22
lyusien
преди 5 години
В Париж живеят 8 милиона жители но 1500 протестиращи съсипват живота на останалите Защо не се опитат да направят същото в Ню Йорк Чикаго или Сан Франциско Всеки които протестира и стъпи на платното за автомобили бива незабавно арестуван Тези които вандалстват -разбиват магазини и палят автомобили могат да бъдат разстреляни Но Франция е много либерална държава И много социална Много от тези протестиращи никога не са работели и получават тлъсти соц помощи Но протестират Макрон да смени поведението си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още