IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кога ще се спука дългът на американците?

Ако правителството изглежда пристрастено към това да увеличава държавния си дълг, то американците имат подобна мания към собствените си задължения

17:48 | 08.12.18 г. 11
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Американското правителство бързо се приближава към границата от 22 трлн. долара национален дълг. Това представлява около 137% от икономиката на страната и е едно от най-високите нива на задлъжнялост в света.

Ако правителството изглежда пристрастено към това да увеличава държавния си дълг, то американците имат подобна мания към собствените си задължения. Центърът за микроикономически данни към Федералния резерв за Ню Йорк наскоро разкри, че дългът на домакинствата расте вече 16 поредни тримесечия. Как обаче изглежда това днес?

Визуализацията на HowMuch.net обрисува подробна картина на това, което се случва под повърхността на тревожните заглавия за дълга. Има различни категории личен дълг, например ипотеки, студентски заеми и заеми, обезпечени с втора поред ипотека. Някои от тях са здравословни за икономическия растеж. Ипотеката, например, може да бъде добър елемент, ако позволява на човек да трупа собствен капитал. Студентските заеми са инвестиция в самите нас и обикновено носят потенциала за по-високо бъдещо заплащане. Кредитите за коли са необходимост, защото повечето хора не могат да си купят автомобил директно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 28 rate down comment 22
studioaa
преди 5 години
Ние трябва да се притесняваме кога ще се пукне балона с германския дълг, а не с американския. Според бюджетната комисия на Бундестага германският държавен дълг (федерален и щатски) е на ниво 10 трилиона $ или 250% от БВП. Федералният дълг е на ниво "едва" 70% от БВП и медиите заблуждават, че той е равен на държавния дълг на страната, нещо което е невярно. Като капак на всички изглежда, че 4-те най-големи банки в страната са в състояние на скрит банкрут, а освен това енергетиката на страната е пред неконтролиран фалит. Ние трябва да се притесняваме какво ще стане с еврото когато някой от многото балони в Берлин/Мюнхен/Франкфурт се пукне и какво ще стане с борда и парите ни когато това неизбежно се случи??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още