IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абу Даби планира въвеждането на нова система за социално подпомагане

Правителството ще предоставя по 1634 долара на всеки безработен гражданин, както и възможности за работа в рамките на страната

15:14 | 11.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Абу Даби, най-богатото емирство в рамките на Обединените арабски емирства (ОАЕ), планира да предложи на своите безработни граждани нова социална програма, свързана с възможности за намиране на работа, съобщава Bloomberg. 

Безработните граждани, които ще имат шанс да получават месечно обезщетение за безработица от 6 хил. дирхама (1634 долара) трябва да приемат едно от трите предложения за работа, предоставени от държавата, или рискуват да изгубят правителствената финансова подкрепа, заяви Мугхер ал Каили, председател на Отдела за обществено развитие.

Социалната система е отделна от обезщетенията, които се предоставят на федерално ниво, съобщава местния държавен вестник, цитиран от Bloomberg.

Безработните граждани на Абу Даби ще трябва да се регистрират в новата програма за социално подпомагане, като въпросните мерки няма да включват родители, които са в майчинство или хора, които не могат да работят поради здравословни причини.

„Не искаме общество, което да е зависимо от социалните помощи“, заяви Каили, който добави, че планът ще доведе до създаването на предпазна мрежа за заетостта в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още