IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Радев: Нужно е качество и прозрачност, за да спечелят строителите обществото

Според президента в тези проблеми изключително важно значение има изпълнителната власт като организатор на процесите

14:05 | 12.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Моето доверие и доверието на обществото няма бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това каза президентът Румен Радев на срещата си с представители на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, които прие по повод на организираните от нея протести, в готовност да се запознае с проблемите и с вижданията им за развитие на сектора. 

Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти. Да има прозрачни и честни обществени поръчки, да има такива условия, че всеки лев да отива по предназначение. Контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, и съответно нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността по най-добрия начин, в реална и здрава конкурентна среда, заяви държавният глава.

Той добави, че в тези проблеми изключително важно значение има изпълнителната власт като организатор на процесите. 

Според президента, за да се решат проблемите по най-добрия начин, трябва да е ясно, че в тях има трима важни участници.

Той открои изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми, както и подизпълнителите и хилядите строителни работници, "които съвестно изкарват прехраната си".

Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават, както и вие споменавате, и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд и предвидимост в дейността си, заяви президентът Радев. По думите му, хората от своя страна очакват да пътуват безопасно по сигурни пътища, които да не бъдат ремонтирани веднага след въвеждане в експлоатация, а също и да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още