IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срокът за приемане на търговото за "Свилоза" е 7 януари

Търговата цена е 5,5 лв., а на борсата има търговия при с 1,8% по-ниска цена

10:11 | 13.12.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Срокът за приемане на търговото от "А.Р.У.С. Холдинг" АД към акционерите на "Свилоза" АД е 7 януари 2019 г., показва информация в уеб страницата на посредника по търговото предложение ПФБК ООД.

Търговото предложение е обявено на 10 декември, срокът за приемането му е 28 дни и е започнал да тече от 11 декември 2018 г.

Търговата цена за изкуването на акциите е 5,5 лв., а на борсата има търговия при с 1,8% по-ниска цена или при цена от 5,4 лв. Крайна дата за приемане сделки на БФБ, с която ще бъде реализирано приемането на търговото предложение, е 11 януари 2019 г., пише в уеб страницата на ПФБК ООД. Съответно парите ще са по-сметките на продавачите два работни дни по-късно, т.е. на 15 януари 2019 г.

В края на борсовата търговия вчера имаше предлагане на над 100 хил. акции при цени до 5,5 лв., като това е предлагане за между 0,5 и 1 млн. лв.

Обект на търговото предложение са 6,74% от акциите на "Свилоза" АД или 2 139 070 акции.

В последните четири търговски сесии са изтъргувани около 60 хил. акции на "Свилоза" АД основно на цена от 5,4 лв. за ценна книга, като някои са се възползвали да купят акции на цена с 1,8% под търговото, може би самият предложител "А.Р.У.С. Холдинг" АД, а други са се възползвали да продадат по-рано.

Търговият предложител е обявил в търговото предложение, че след изтичане на срока за приемането му и публикуване на резултатите ще поиска отписване на "Свилоза" АД от регистъра на публичните дружества, воден от КФН. Тоест акциите може да спрат да се търгуват на пода на БФБ АД.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
kreepe
преди 5 години
"В последните четири търговски сесии са изтъргувани около 60 хил. акции на "Свилоза" АД основно на цена от 6,4 лв. "... Спиш.. няма балъци дето да купуват на 6,40 при положение, че търговото е на 5,50... А няма и сделки на тази цена, ама ти си ги видял де
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още