Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Какви са решенията за нарастващото несъответствие в уменията на работната сила?

Усилията трябва да се насочат към системния проблем в образованието, смятат експерти, "вносът" на работници е решение, настояват предприемачи

0
 
17
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Левон Харпарцумян: В кабинета на Иван Костов е заместник-министър на икономиката[2], а от 2000 г. - и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.[6] През 2001 г. става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“

Ако правилно си спомня, по времето на Иван Костов продадоха Булбанк и предполагам въпрсният господин има дейно участие в договаряне на сделката.

Пък след това ни го представят като стройтел на капитализма и ни го дават за пример.
0
 
10
 
5
rumeni72 до: neverland
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ами срещу едни 150млн. причини преди около 15год. Който помни, го помни!
4
 
7
 
4
neverland до: neverland
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А и точно Левон е и пример за силата и смисъла от преквалификацията и от учене през целия живот. Виж до къде стигна човекът :)
3
 
5
 
3
neverland до: abdul
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А как тогава италианците са поверили толкова години банката си в ръцете на един химик? Защото тя си е италианска, нали знаеш ;) Или викаш припознали са в него член на семейството :)
2
 
19
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
"мандата на дадено правителство, коментира Левон Хампарцумян"

Химик, преквалифициран на милиционер става шеф на банка да говори за образование и квалификация.
Това ако не е смешно, е трагично.

4
 
34
 
1
преди 5 месеца
След като вносът на работна сила е решение за предприемачите защо същите не се преместят в чужбина където е желаната работна сила. Тъкмо ще може икономисват от заплати и няма да са принудени плащат високите български доходи. Свят голям, държави много, безработни милиони - хващайте пътя на където ви дърпа интереса. Ние българите не искаме чужденци в нашата земя - не ни интересува дали има недостиг на работна ръка, специалисти за това или онова или каквито и да било хора за каквито да било нужди. Ние не се интересуваме дали вашия бизнес ще оцелее - винаги може просто да спрете да сте бизнесмени и пак да станете работници щом не можете да оцелеете на свободния пазар.