IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АБЗ: Не са ограничени правата на притежателите на застраховка ГО

Мониторингът на Българското бюро „Зелена карта“ няма да се повлияе при пътуването на автомобилистите извън страната, посочиха от Асоциацията на българските застрахователи

18:44 | 13.12.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Към настоящия момент наложената мярка за наблюдение на Българското бюро „Зелена карта“ от страна на Съвета на Бюрата няма да ограничи правата на притежателите на застраховка „Гражданска отговорност“ при пътуване на територията на страната или извън нея. Автомобилистите могат да разчитат на защитата, която тази застраховка осигурява, както и досега.

Тази позиция разпространи Асоциацията на българските застрахователи.

От АБЗ са на мнение, че пазарът на застраховката ГО на автомобилистите е динамичен и сложен, затова устойчивостта и здравословното му развитие изискват присъствието на професионален и силен регулатор, налагащ  прозрачни правила, еднакви за всички участници на пазара.

Investor.bg припомня, че по-рано днес стана ясно, че председателят на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) Орлин Пенев подаде оставка.

Вчера пък се разбра, че структурата е поставена под неформално наблюдение от Съвета на бюрата, считано от март тази година, с искане за осигуряване на банкова гаранция от 4 млн. евро в тяхна полза, която своевременно е издадена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Какво трябва да се случи, че да се промени безумието да се прави ГО на АВТОМОБИЛА , а не на ВОДАЧА!!КОЙ ТРЯБВА ОЩЕ ДА ДОЙДЕ , ЧЕ ДА ГО НАЧУКА В ГЛАВИТЕ НА БЕЗУМНИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ? КОЙ ?!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още