IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Градус“ изгради нов център за бройлери за над 2,3 млн. лв.

В процес на изграждане е още един подобен център, който се очаква да бъде завършен през следващата година

12:36 | 19.12.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: &quot;Градус&quot; АД</em></p>

Снимка: "Градус" АД

Производителят на пилешко месо „Градус“ АД е изградил нов център за бройлери, като общата сума на инвестицията възлиза на малко над 2,38 млн. лв., съобщават от дружеството чрез Българска фондова борса.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Инвестицията е направена чрез дъщерното дружество на публичната компания „ЛОРА -2004“ ЕООД, а центърът за бройлери се намира в с. Маджерито, общ. Стара Загора. Обектът се състои от 6 сгради, 12 халета, а всяко хале е с 900 кв. метра функционална застроена площ. Центърът е с максимален капацитет от 233 хил. броя птици – бройлери, като към днешна дата функционира при пълен капацитет.

В процес на изграждане е и „Център 7“ за бройлери, който също се намира в с. Маджерито, общ. Стара Загора, и е със същите параметри. Очакванията са да бъде завършен през 2019 г., уточняват от дружеството.

В средата на октомври чрез дъщерното си дружество „Градус-98“ АД компанията завърши изграждането и на нов център за основно стадо родители, който се намира в село Червена вода, община Русе (Център Север-3). Центърът се състои от 6 сгради и 12 халета, като всяко хале е с 864 кв. метра функционална застроена площ. Направената инвестиция в проекта възлиза на обща стойност от малко над 3,5 млн. лв.

Акциите на „Градус“ бяха качени за търговия на БФБ в началото на август, като в момента цената им е под нивата от IPO-то - 1,66 лв. за брой. Цената по време на IPO-то бе 1,80 лева за акция.

Свързани компании:

Градус АД(GR6)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 11 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 5 години
Когато Градус рекламираха IPO-то си, аз се чудех ще се намери ли балама да им купи акциите. Оказа се че баламия съм бил аз. Почти всички бяха изкупени от пенсионни фондове -близо 80 млн лева. Така че не на 1.66 за акция, ами и на 0.66 може да слезнат. Коравия български пенсионер ще издържи, няма къде да ходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Спящият бик
преди 5 години
След толкова нови инвестиции ще остане ли нещо за дивидент?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още