IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Градус“ ще предложи през 2019 г. дивидент от 10 ст. на акция

Дружеството дава заявки да се възползва от възможността да изплаща шестмесечен дивидент

09:42 | 20.12.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Базираният в Стара Загора производител на пилешко месо „Градус“ АД възнамерява да се отплати подобаващо на акционерите си. 

Компанията ще предложи на Общото събрание на акционерите догодина изплащане на 10 ст. дивидент за акция, съобщи самата фирма в документ до Българската фондова борса.

„Възнамеряваме също така да се възползваме и от предоставената нормативна възможност за шестмесечни дивиденти, тоест планираме втори допълнителен дивидент към края на 2019 г.“, обявява още Георги Бабев, член на Съвета на директорите на „Градус“ АД.

От дружеството считат, че резултатите от извършените инвестиции до момента са позитивни, като мениджмънтът потвърждава намерението компанията да изпълни поетите ангажименти по отношение на дивидентната си политика.

Още преди своето IPO от компанията се ангажираха да разпределят поне 54% от консолидираната нетна печалба на дружеството като дивидент сред акционерите. 

Изпълнението на инвестиционната програма включва както развитие на производствените мощности, така и пускане на нови продукти на пазара. Вече са въведени в експлоатация два производствени центъра в Русе и Стара Загора за родителски стада и бройлери.

През 2019 г. предстои да бъдат завършени още два производствени центъра в Русе и един в Стара Загора, като общата стойност на инвестициите е близо 9,7 млн. лв.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още