IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартрансгаз" ще обжалва глобата на ЕК

Редуцирането на размера на глобата до 77 млн. евро е един вид успех при преговорите с ЕК, заяви изпълнителният директор на дружеството Владимир Малинов

12:56 | 20.12.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изпълнителният директор на &quot;Булгартрансгаз&quot; ЕАД&nbsp; Владимир Малинов (в средата). <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД  Владимир Малинов (в средата). Снимка: Ройтерс

 „Булгартрансгаз“ ЕАД ще обжалва наложената от Европейската комисия (ЕК) глоба в размер на 77,068 млн. евро, заяви изпълнителният директор на газовото дружество Владимир Малинов в ефира на Нова ТВ. 

Той посочи, че санкцията е за периода 2010-2015 г. като до този момент „Булгартрансгаз“ продължава да бъде собственост на „Български енергиен холдинг „ ЕАД (БЕХ).

„Това, което е променено към 2015 г., е начинът, по който се предоставя достъп до газопреносната мрежа”, обясни Малинов.

По неговите думи трите дружества официално са получили решението на ЕК и разполагат със 70 календарни дни за оспорване на решението.

„С нашите правни консултанти ще се запознаем с него и най-вероятно то ще бъде обжалвано“, подчерта още изпълнителният директор.

Малинов сподели още, че няма опасност размерът на глобата да бъде повишен ако тя се обжалва.

„Ще бъдат обжалвани твърдението за наличието на нарушение, периодът, в който ЕК твърди, че има нарушение, както и самият размер на глобата“, добави още той.

Според него ЕК е можело да наложи глоба, която е до 10% от оборота за визирания период в размер на 316 млн. евро, като нейното редуциране е един вид успех за дружествата.

„Глобата подлежи на плащане в 90-дневен срок от датата на получаване на решението. В случай, че има обжалване може да бъде условно платена или да бъде предоставено финансово обезпечение до окончателното решаване на спора”, поясни Малинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
vale1
преди 5 години
Голям успех - няма що !Ако беше в Румъния този чиновник щеше да отиде в дранголника за успеха си .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още