IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска агенция за инвестиции: Сертифицирахме 27 проекта за 830 млн. лева

Най-вероятно още стратегически инвеститори ще поглеждат към България през 2019 г., прогнозира Стамен Янев

21:05 | 20.12.18 г. 1
Българска агенция за инвестиции: Сертифицирахме 27 проекта за 830 млн. лева

Най-вероятно още стратегически инвеститори ще поглеждат към България през 2019 г.

Това прогнозира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни, че за изследване на инвестициите трябва да има един по-дълъг период.

"По данни на Българската агенция за инвестиции през 2017 сертифицирахме 31 проекта на обща стойност от 380 млн. лв. Тази година имаме сертифицирани 27 проекта, но тяхната стойност е приблизително 830 млн. лева, информира Стамен Янев и напомни, че когато се пряват сравнения никога не трябва да се взема като отправна точка настоящият момент. – Релевантният период е шест месеца, една година или 2-3 години. В последната година и половина има сериозен ръст.".

Той смята, че усилията на българското правителство за преодоляване на бюрократичните спънки дават значителен резултат,

"За нас са ключовите сертифицираните компании са тези като Leoni, които започнаха изграждането на сериозна производствена база в Плевен. Има и други предприятия – в Ловеч, в Пловдив. Други компании изпълняват  проекти в индустриална зона „Божурище“, посочи изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции.

Според него има различен тип инвеститори, но ще се засилва интересът на тези, свързани с технологиите и автомобилния сектор, които ще се окажат съществен фактор за развитието на българската икономика през 2019 г.

Цялото интервю със Стамен Янев вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
victorkostov359
преди 5 години
Препоръчвам на Стамен Янев да поработи по изказа си и по-специално, избягване на паразитната сричка ПА, която използва много често. Как мога да поверя управление на инвестициите си на човек, който не може да управлява начина си на говорене? Недопустимо е човек на такъв пост, с претенции за образование и публични изяви да не направи усилието да коригира публичната си реч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още