Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

2018 година - предизвикателството изчерпване на работната сила

Въпреки някои положителни тенденции ключовите проблеми сковават трудовия пазар у нас

2
 
24
 
9
V.At. до: V.At.
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да добавя. Те са учили в Германия на собствена издръжка и са останали там когато България нямаше нужда от тях. А това, че сега има нужда от висококвалифицирани кадри може да е ден до пладне. Идва криза и отново безработица, преобладаващо ромско население, да не изброявам по-нататък. А Вие предлагате само насилствен метод. Остава и да вкараме роднините в концлагер.
4
 
18
 
8
ABBA до: s3
преди 2 месеца
Ако вие ГРОБ-арите паднете от власт, не те виждам на нормалният пазар на труда,.....
2
 
31
 
7
V.At. до: s3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Излизате от грешната презумция, че това са хора на нископлатени позиции. Познавам много млади хора, които са на високи позиции в Германия и все още са запазили българския паспорт. Вашето предложение просто ще ги откаже от българския паспорт. България има нужда от тях, а те дали ще предпочетат да се върнат в заплашващата ги родина или ще останат да работят за къде по-добра заплата е спорен избор.
1
 
26
 
6
zelka007 до: s3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
пише се образ-О-вание ... и второ това с крепостничеството е било валидно преди около 200-300 години ...
1
 
29
 
5
ratten до: s3
преди 2 месеца
"...Предизвикателство е, затова трябва и да му се намери решение. Има много варианти за решение на проблема, например да се подобри образУванието на хората."

ти си част от голямото предизвикателство.

0
 
15
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Добра статия. Слага ударение на важни за правене неща. Хубаво е да виждаш, че има хора , които мислят по този начин. Но за съжаление всички те са само експерти в тези области. А най-лесно се пренебрегва мнението на хора, които не са пряко възвлечени в бизнеса и за това си има причини.
И все пак важното е, че ясно се вижда тенденцията да се търсят хора с умения да работят и имат квалификацията нужна за работата. За мене това ясен сигнал, че приключваме с периода на първоначално натрупване (ловно-събирателен период както си го наричам аз) и навлизаме в периода, когато доминиращи ще са стопаните.
Не мисля, че този преход ще е лесен и безболезнен. Много сътресения ни чакат за напред и не знам как ще приключи всичко това. Огладнелите ловци ще са готови на всичко, за да се доберат до някаква плячка.
3
 
23
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Абе като пишете теми вие от Инвестор не работире ли в един офис, поне не преглеждате ли статиите които колегите ви побликуват в сайта, преди 4 дена имаше статия че България имала 500 000 работна ръка в запас, а днес пишете тази статия, толкова несериозно изглежда че сигурно мислите читателите си за маймуни за да не забележат, всъщност голяма част сигурно няма да забележат но ако разчитате на такива читатели просто пишете статии за биг брадър или някои голи чалгарки ?
32
 
8
 
2
s3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Предизвикателство е, затова трябва и да му се намери решение. Има много варианти за решение на проблема, например да се подобри образуванието на хората и те да могат да работят това което искаме да правят за нас. Но това струва пари, а пари няма защото все още вървим по пътя на прехода и реформите. Затова може би трябва да се помисли за връщане на емигрантите у нас, за да работят тук, а начини за това има много. Например да се приеме по закон че човек трябва да работи у нас поне толкова време колкото работи в чужбина. Лесно решим проблем с лесен закон, гледа се колко време човек е бил в БГ-то и колко навън, ако реши да забегне и да остане навън просто като излезе такава справка не му се подновява паспорта или личната карта, остава без документи и се прибира. Като се прибере му се дава лична карта без право да напуска държавата докато не си отработи нужното по закон.
Така че решения има, само Воля трябва за да се действа.
4
 
33
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тия, дето са яхнали хората, искат народът хем да е прост, хем да е квалифициран. Да си вземат труженички от магистралата, от маалата до Ботевград - те ще им свършат работа.