IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокчейн експерт: Появата на фючърсите ще помогне на криптопазара

Една от основните причини за пониженията в цената на криптовалутите през годината са били неоправданите очаквания на инвеститорите при реализирането на проектите

22:30 | 21.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Използването на фючърс контрактите при пазара на криптовалутите е изключително полезно решение и спомага за хеджирането на позициите, заяви Филип Матов, главен изпълнителен директор на крипто търговецът Belayer, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По неговите думи една от основните причини за спада в стойностите на криптовалутите, който охарактеризира цялата 2018 г., са били неоправданите очаквания от страна на инвеститорите за скоростта на реализирането на проектите, на които са се доверили.

“В същото време нямаше едно събитие, което да провокира драстичния спад в на крипто пазара, както през 2014 г.”, коментира ситуацията Матов.

Според него ако се направи аналогия с другите пазари, тези на фючърси и на ъдърлайн асета са често отделни един от друг.

“Това, което наблюдаваме, е една изключително интересна новина - ще бъдат създадени блокчейн решения за всякакъв вид разплащания, услуги, включително и фючърси на еднодневна база”, подчерта Матов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още