IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин разговаря с шестте най-големи банки в САЩ в нов опит да успокои пазара

Министърът потвърди, че банките не са имали проблеми и пазарите продължават да функционират както трябва

12:07 | 24.12.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стивън Манучин <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Стивън Манучин Снимка: Ройтерс

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин е провел телефонни разговори с ръководителите на шестте най-големи банки в страната през изминалите почивни дни. Мярката последва по-значителните загуби на фондовите пазари от последната седмица и частичното спиране на работа на федералното правителство.

За това съобщи самият той в Twitter, цитиран от Bloomberg.

„Изпълнителните директори потвърдиха, че разполагат с предостатъчна ликвидност в наличност за кредитиране на потребителите, бизнес пазарите и всички останали пазарни операции“, заявиха от финансовото министерство в изявление, допълващо туита на Манучин.

По информация на финансовото министерство министърът е разговарял с Браян Мойнихан от Bank of America, Майкъл Корбат от Citi, Дейвид Соломон от Goldman Sachs, Джейми Даймън от JP Morgan Chase, Джеймс Горман от Morgan Stanley и Тим Слоан от Wells Fargo.

Министърът също така потвърди, че банките не са имали проблеми и пазарите продължават да функционират както трябва.

В понеделник Манучин ще проведе разговор с работната група за финансови пазари към президента, съобщава още изявлението. В нея участие взимат представители на Управителния съвет на Федералния резерв, Комисията по ценните книжа и борсите и Комисията за търговия със стокови фючърси.

„Продължаваме да наблюдаваме силен икономически ръст в американската икономика със силна активност от потребителите и бизнеса“, посочи още Манучин в своята позиция.

Говорител на финансовото министерство заяви, че министърът е инициирал индивидуалните разговори с шестимата банкери, тъй като по негово мнение подобен диалог, както и свикването на работната група, е уместно предвид настоящата пазарна волатилност.

Американските индекси отчетоха значителни спадове миналата седмица. Измерителят Dow Jones industrial average отбеляза най-лошото си седмично представяне от октомври 2008 г., понижавайки се с 6,8%. На свой ред широкият показател S&P 500 отписа 7% и вече е със 17,8% под своите рекордни ръстове по-рано през годината. При бенчмарка Nasdaq Composite разликата от върха му през август вече е 22%.

В събота Манучин направи опит на успокои финансовите пазари, че гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл няма да напуска поста си, след като Bloomberg News съобщи в петък, че Тръмп обмисля неговото уволнение.

Новият началник на канцеларията на Доналд Тръмп Мик Мълвани също направи опит да смекчи тревогите на инвеститорите в неделя, посочвайки в интервю пред ABC, че основите на американската икономика са стабилни независимо скорошните трусове на фондовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 3
Sakamano
преди 5 години
Тpъмпака пак се изc*pа на метено, а после кабинетът му се видя в чудо как да разчиства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 14
Иван Митев
преди 5 години
Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин и по сто разговора да направи с всички банки не може да спаси САЩ от наближаваща стопанска криза, защото се запазва държавната грешка за въведен Модел на Джон Лоу за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от прилагане на долара.Вариантите за САЩ са:1. При държавна грешка за въведен Модел на Джон Лоу за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от прилагане на долара, в САЩ е с нарастване на страданията.При запазване на държавната грешка колкото повече работят хората в САЩ да постигнат икономически растеж, толкова повече се увеличават страданията. Правителството на САЩ е със съдба на жертва и подсигуряван провал.2. При правилен Модел за държавно подпомагане на икономическия прогрес със съпътстваща защита срещу щети от прилагане на долара, в САЩ е прекратен съществен причинител за страдания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 11
крас
преди 5 години
МНОГО СТЕ СТАБИЛНИ. МНООООГО.Ако в Китай се закашлят вас ви хваща ПЛЕВМОНИЯ. СТАНА ЯСНО, ЧЕ С КИТАЙ СТЕ СВЪРЗАНИ КАТО СИАМСКИ БЛИЗНАЦИ !!Като братята ПОЛУКС И КАСТОР сте. Само , че вие сте смъртния , а те безсмъртния брат. ТЕ ИМАТ ИКОНОМИКА , ВИЕ НЯМАТЕ. Отписването на 0,5 % от китайската фондова борса доведо до НАДРИСКВАНЕ ПРИ ВАС. УСПОКОЙТЕ СЕ , ДНЕС КИТАЙСКИЯ ИНДЕКС ТРЪГНА НАГОРЕ. УТРЕ И ВАШИТЕ ЩЕ ГО ПОСЛЕДВАТ !!ВЕЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЛЕДИМ НЕ ВАШИТЕ ИНДЕКСИ , А ТОЗИ В КИТАЙ!!САЩ НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ОФИС ЦЕНТЪР НА РАБОТЕЩИ В КИТАЙ ФИРМИ. ИСТИНСКОТО КАЗИНО НЕ Е ПРИ ВАС , А В КИТАЙ. ККП е тази която ви направи показно за това КОЙ КАРА ВЛАКА, и ви изби от главата самочуствието , че сте машинисти , а не ПАРАДЖИИ каквито сте в действителност. ЗАПОЧВАТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ ВСЕ ПО СМЕШНИ И ПО ЖАЛКИ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още