IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп – нетрадиционният политик, който изпрати една бурна година

Един политик на възраст над 70 години пренарежда световната политическа система, коментира политологът Анна Кръстева

13:43 | 24.12.18 г. 4
<p>
	<em>Снимки: Ройтерс</em></p>

Снимки: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп успя да опровергае вижданията у нас, че големите промени се правят от млади политици. Това каза политологът проф. Анна Кръстева в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова. Според политолога държавният глава е изпратил една бурна година.

„Един политик на възраст над 70 години пренарежда световната политическа система. Той категорично разгражда това, което предходните президенти са изграждали“, посочи Кръстева.

Според нея президентът замества международния ред, основан на мултилатерализма с „Америка на първо място“ и с отказ от всякакви международни споразумения.

Търговската война не е спряна, но все пак има период на затишие и временно примирие, коментира още тя.

„Взе се решение да се спре търговската война за 90 дни. Това не е празно политическо време“, посочи Кръстева.

Според нея целта е да се върви в две посоки. Едната е начертаната от Тръмп посока – Китай да започне много мощно да купува селскостопански и индустриални американски стоки. Другата е да се работи по споразумение, което да регулира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 6
Иван Митев
преди 5 години
През 2018 година страданията на президентът Тръмп се увеличиха от въведения в САЩ Модел на Джон Лоу за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от долара.Вариантите са:1. Страданията в САЩ нарастват при въведен Модел на Джон Лоу за държавно подпомагане на икономическия прогрес без съпътстваща защита срещу щети от долара.При запазване на държавната грешка в САЩ: в САЩ колкото повече работят хората да постигнат икономически растеж, толкова повече се увеличават страданията в САЩ; президентът на САЩ Тръмп е със съдба на жертва и подсигуряван провал. (сега президентът Тръмп отлага своя провал като ползва всеки ден около 3 милиарда долара нов държавен заем, с който плаща щетите от прилагането на долара.)2. Причинителят за страдания в САЩ е прекратен при Модел за държавно подпомагане на икономическия прогрес със съпътстваща защита срещу щети от долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
И ти си даде приноса ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 10
Sakamano
преди 5 години
Ако "нетрадиционен" е любезната дума за инфaнтилeн съм съгласен. А в сайта на Инвестора тази година имаше много нетрадиционни коментари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още