IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei очаква ръст на приходите от 21% през 2018 г.

Според изпълнителния ѝ директор компанията си е осигурила 26 договора за 5G и очаква производството на смартфони тази година да премина прага от 200 млн. бройки

20:10 | 27.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Huawei Technologies очаква ръст на приходите през тази година от 21% до 109 млрд. долара. Ако прогнозите се осъществят, това ще е най-бързият темп на увеличение от две години насам, въпреки засилването на критиките срещу дейността на компанията.

Това заяви в новогодишното си обръщение към служителите ротационният изпълнителен директор на компанията Гуо Пин, цитиран от Ройтерс.

По думите му компанията си е осигурила 26 договора за 5G и очаква производството на смартфони през 2018 г. да премина прага от 200 млн. бройки.

По-рано този месец компанията посочи, че очаква годишните ѝ приходи да превишат 100 млрд. долара за първи път, както и че има сключени 25 договора за 5G, което я прави най-големият доставчик на услугата в света. 

Китайският технологичен гигант е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и вторият по големина производител на смарнфони. Компанията обаче стана обект на международен натиск тази година, след като САЩ и техните съюзници Австралия и Нова Зеландия започнаха да ограничават покупките на нейно оборудване заради притеснения за националната сигурност, които Huawei отрича.

Главният финансов директор на компанията Мън Уанджоу, която също така е и дъщеря на нейния основател Рен Джънфей, беше арестувана в Канада и по-късно този месец освободена под гаранция заради заповед за арест от САЩ във ръзка с обвинения, че е нарушила санкции срещу Иран.

По-рано днес агенция Ройтерс съобщи, че Белият дом обмисля въвеждането на заповед за забрана американски компании да използват оборудване на Huawei и ZTE – пореден удар върху двата най-големи производителя на телекомуникационно оборудване в Китай.

Също така в четвъртък британският министър на отбраната Гавин Уилямсън се обяви против участието на Huawei в изграждането на 5G мрежа в страната поради опасения, че това ще позволи на Китай да извършва шпионаж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още