IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: За разрешаването на проблемите ще са необходими години

Facebook промени основно своето ДНК, пише главният изпълнителен директор на социалната мрежа

23:23 | 28.12.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е „горд от постигнатия напредък“ в борбата с дезинформацията и защитата на личните данни на потребителите в една от най-бурните години за компанията, съобщава Bloomberg.

„Ясно е, че справянето с тези проблеми е повече от едногодишно предизвикателство“, каза Зукърбърг в публикация във Facebook. „Някои от тези проблеми като намесата на изборите или речта на омразата никога не могат да бъдат напълно разрешени“, допълни той.

Тази година премина под знака на постоянни извинения от социалната мрежа след множество случаи на нарушено доверие на потребителите й. Зукърбърг свидетелства за първи път пред Конгреса през април, за да обясни защо Facebook е позволила данни на потребителите й да попаднат в ръцете на неоторизирани трети страни.

В публикацията си в петък Зукърбърг отбелязва, че сега Facebook е променена компания и ще има по-проактивен подход към проблемите.

„Променихме основно ДНК-то си, за да се съсредоточим повече върху предотвратяването на вредите във всичките ни услуги“, пише Зукърбърг.

Ударите върху репутацията на Facebook се отрази негативно и на цената на акциите й, която намаля с 24% тази година до края на търговията в четвъртък.

В списъка на Зукърбърг с нещата, които социалната мрежа е постигнала през 2018 г., някои остават несвършени или вече широко критикувани. Например, той пише, че Facebook сваля автоматично 99% от терористичното съдържание, преди някой да докладва за него, без да споменава, че статистиката се отнася само за съдържание от „Ислямска държава“ и Ал-Кайда.

Той също така посочва инструмента „чиста история“, който компанията започнала да създава. Facebook информира за инструмента през май, но трябва да минат още месеци, преди той да стигне до потребителите. Facebook Facebook

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Бъгав ХинвестУр, краде от постовете.Да го *** по г*зът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
Pyramid
преди 5 години
Цукерберг, де. Ами право е момчето, сега с разни АНС-та, ЦРУ-та и др. кантори да се бори, да им обяснява, чежтрябва да им развали рахатлъка, щото видиш ли, светът не искал да го шпионират. Е, разбира се, он
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Цуйерберг...какво/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Щом са нужни години, нека ти дадем - в пандиза. Три ще стигнат ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още