IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папа Франциск: Политиката не е само за управляващите

Всички отговаряме за общото благо, каза папата в първата си служба на новата година

16:09 | 01.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Политиката не е нещо запазено само за управляващите, защото всеки е "отговорен за живота на града", заяви папа Франциск в първата си служба на новата година, предаде Франс прес. 

"Нека не мислим, че политиката е запазена само за управляващите. Всички отговаряме за живота на града, за общото благо и всеки трябва да даде приноса си в служба на мира", каза папата в отбелязвания днес Световен ден на мира, чиято тема за тази година Франциск определи като "Добрата политика е в служба на мира".

В проповедта си папата обърна внимание на майчинството, като заяви, че светът е късоглед, ако гледа към бъдещето без "майчин поглед", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Такъв свят може и да увеличи печалбите си, но повече няма да гледа на другите като на деца. Той ще прави пари, но не за всеки. Всички ще живеем в една къща, но не като братя и сестри. Трябва да научим от майките, че героизмът се проявява в саможертвата, силата се проявява в състраданието, а мъдростта се проявява в кротостта", каза Франциск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още