IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Болсонаро: Бразилия се освобождава от социализма и политкоректността

Новият президент обеща да проведе трудни икономически реформи, от които се нуждае най-голямата икономика в Латинска Америка

08:44 | 02.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Болсонаро по време на церемонията. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Болсонаро по време на церемонията. Снимка: Ройтерс

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро смята, че избирането му на най-висшия държавен пост ще способства за избавлението на страната от социализма и политическата коректност. Това заяви политикът днес в обръщение към нацията след встъпването си в длъжност, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

“Считам, че днес е денят, в който народът започна да се освобождава от социализма, от извратените ценности, от прекомерното присъствие на държавата и от политкоректността", каза Болсонаро от трибуната на президентския дворец Планалто.

"Това е нашето знаме и то никога няма да бъде червено", заяви Болсонаро, развявайки бразилския флаг. "Ще върнем реда в тази страна", добави президентът, цитиран от AFP.

Болсонаро обеща да спазва демокрацията и да проведе трудни икономически реформи, от които се нуждае най-голямата икономика в Латинска Америка.

"Имаме да възстановим една велика страна", каза той и добави, че е събрал екип от талантливи министри да направят именно това, предаде Ройтерс.

Крайнодесният политик встъпи във вторник в длъжност като президент на Бразилия. Той обеща да смаже корупцията, да се пребори с престъпността и насилието и да насърчи икономическия растеж на южноамериканската страна, съобщи Ройтерс.

Болсонаро положи клетва пред Националния конгрес в столицата Бразилия. Той призова бразилските депутати да "освободят окончателно" страната от "хомота на корупцията, престъпността, икономическата безотговорност и от идеологическата примка". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 10
michaelis12
преди 5 години
начи кат го погледне човек тоя с двайс годишната му курвветина и съшата раота кат предишния .... нишо няма напрай и ше станат още-по зле, концерните ше си вилнеят и ше цари анархия, бедните ше станат оше по-бедни и ше си го изддухат хубуу .... ем ако искат аз, кат наше ве ....просс народ - слаба държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още