Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Ал. Трифонов: Нужно е създаването на индустриален профил на регионите

Няма ясни критерии за разпределянето на допълнителното финансиране от 140 млн. лева в общините, посочи експертът от Института за местно и регионално развитие

0
 
9
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Това, което ни казва авторът, е напълно логично и очаквано да се сбъдва. Но няма, защото предполага управляващите в държавата да имат визия и стратегия за цялостното й развитие, а те НЯМАТ. Непосилно е за тях да ги направят и изисква отговорности. Защо все отлагат децентрализацията в управлението? Защо изведнъж се изправиха срещу електронното гласуване? Всеки министър е инструктиран да върши и не върши някои неща. Напхример Николина Ангелкова няколко години не иска да въведе т. нар. единен информационен туристически регистър. Това е изискване на ЕС. Този регистър изважда на светло целия туристически бизнес. Т. е не може в този бизнес да се крият нощувки. Това е и една от причините България да не е приета все още в Шенген.
ГЕРБерската пропаганда е толкова успешна, че в момента в който някой каже истината в очите, веднага е обявен за русофил, комунист и така нататък. Толкова заблуден народ сме, че не искаме да повярваме.