IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украинците обезпокоени от посоката на развитие на страната

За радикални промени в страната настояват 63,7% от анкетираните, а само 7% от избирателите са готови да подкрепят Петро Порошенко за следващ президентски мандат

19:58 | 03.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Проучване на Центъра за социален мониторинг и Украинския институт за социални изследвания на името на Олександр Яременко показва, че 68,3% от украинците смятат, че тяхната страна се движи в погрешна посока.
За резултатите от изследването съобщи "Интерфакс-Украйна".

Основните проблеми на страната, посочени от участниците в анкета, проведена от 16 до 22 декември 2018 г. (2045 респонденти в цялата страна, с изключение на териториите, които не са контролирани от Киев в Донецка и Луганска област), са военният конфликт в Източна Украйна (58% от респондентите), ниските заплати и пенсиите (57%), увеличението на тарифите за комунални услуги (52%), повишаването на цените на хранителните и други основни стоки (35,9%), безработицата (25,2%) и корупцията (23,3%).

Украйнците са обезпокоени от недостъпността на медицинските грижи (17% от анкетираните), нарастването на престъпността (11,3%), липсата на благоприятни условия за развитие на бизнеса (10,3%), проблемите с образованието (6,2%).

За радикални промени в страната настояват 63,7 на сто от анкетираните, а 14,9% биха искали да върнат ситуацията в Украйна към това, което беше „преди”. Близо 70% (69,8%)са готови да пожертват част от демократичните принципи и свободи, за да „има повече ред” в страната. В същото време въвеждането на военно положение в десет региона на Украйна по инициатива на президента Петро Порошенко не се подкрепя от 64,8% от анкетираните украинци.

При социологически проучвания сред гражданите на страната през ноември 2018 г. стана ясно, че настоящият президент на Украйна Петро Порошенко се нарежда на четвърто място в класацията на кандидатите за предстоящите президентски избори, насрочени за 2019 година, като 7% от избирателите са готови да подкрепят Порошенко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 1
Grosss
преди 5 години
Да анализират нас последните 30 г и ще им светне какво ги чака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още