IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красимир Каракачанов настоява да се създаде министерство за българите в чужбина

Зарязахме 4 млн. българи на произвола на съдбата, твърди министърът на отбраната и лидер на ВМРО

12:06 | 06.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Закриването на Агенцията за българите в чужбина не решава никакви проблеми. Това не е решение, а изказване на премиера. Аз пък предлагам да се създаде министерство за българите в чужбина. Това заяви в ефира на bTV министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Искам България да бъде сериозна държава. Позорно е, че последните 28 години зарязахме нашата диоспора. Има близо 2 млн. души историческа българска общност, има и 4 млн. българи мигранти по цял свят. Ние се заразихме с глобалния либерализъм“, каза още той и подчерта, че 4 млн. българи са оставени на произвола на съдбата. 

Каракчанов коментира и решението да преговаряме със САЩ за изтребителите F-16, като подчерта, че то не е за купуване на самолети, а за започване на разговори.

"Започваме преговори, ако не ни отговаря на изискванията – финансови и икономически, имаме право да започнем преговори със следващата страни”, уточни военният министър.

„Имаше предложение от 3 държави. САЩ предлагат пълния пакет на по-висока цена от тази, която е гласувал парламентът. Швеция и Италия не предлагат пълен пакет и част от него допълнително отново трябва да се закупи от САЩ. В шведската оферта няма цената на това допълнително въоръжение и оборудване, които пак трябва да купим от САЩ. В американската оферта също има неясноти, но заради тяхното законодателство”, обясни Каракачанов.

Той поясни, че ако условията, които страната ни получи от САЩ, не са изгодни, България е свободна да започне преговори със следващ участник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Измислил го е, прасето... директор на водопад
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
honaniga
преди 5 години
Е чак пък на произвола на съдбата.Отървали са се.По-добре министерство на малцинствата.Там е переспективата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още