IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания на ветерани от Google и Yahoo стартира световна експанзия от София

AtScale ще стъпи първо в Европа, а за целта ще отвори офис у нас, сред клиентите ѝ са JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и GlaxoSmithKline

15:47 | 07.01.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Компанията за управление на големи информационни масиви AtScale стартира международната си експанзия от София. AtScale, която е базирана в Калифорния, избра България за първия си чуждестранен пазар, където ще отвори собствен офис, съобщават от компанията.

Сред клиентите на основаната през 2013 г. организация се нареждат играчи като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и GlaxoSmithKline.

Основатели на ArtScale са ветерани от Yahoo!, Google, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco и Oracle, които решават да намерят решение да проблемите с неефективността на наследените системи от данни.

 „AtScale се роди от необходимост“, разказва един от основателите на AtScale и вицепрезидент Дейв Мариани. „В Yahoo! аз и моят екип бяхме разочаровани от това, че не можем по лесен начин да позволим на потребителите да консумират всички данни на компанията. Всеки ден ни се налагаше да си пробиваме път през анархията от фирмени данни, а подготовката им за бизнес анализи налагаше болезненото им местене от едно място на друго. Колкото и да оптимизирахме потоците, битката беше загубена“, спомня си Мариани.

Основната задача на ArtScale е да създадат достатъчно гъвкава платформа, която да може да обединява достъпа до данни от всяко едно от местата, в които те се съхраняват, както и да предлага визуализацията и управлението им.

AtScale насочва поглед към България благодарение на Момчил Михайлов, който е неин вицепрезидент и генерален мениджър за Европа.

По думите му у нас AtScale може да намери добри IT специалисти, които „търсят не просто заетост със социални придобивки, а кариера“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 5 години
Мда, за AtScale, разбира се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
abdul
преди 5 години
Или ти не си закусвал или Еленът ви е много арт. Последно за ArtScale ли става въпрос или за AtScale?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Boicho Popov
преди 5 години
Зависи къде търсиш информация, https://***.crunchbase.com/organization/atscale#section-overview
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
redcretin
преди 5 години
Интересна компания, няма никаква информация за нея в Интернет :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още