IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow губи на старта близо 100 пункта на фона на търговските преговори*

Във фокуса на инвеститорите е и решението на фармацевтичната компания Eli Lilly да придобие Loxo Oncology за 8 млрд. долара

17:45 | 07.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Повечето щатски индекси започват първата сесия от седмицата на червена територия въпреки оптимизма около преговорите между Китай и САЩ, съобщава CNBC. 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average губи 95,74 пункта, или 0,41%, като се понижава до ниво от 23 337,42 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,10 на сто до 2529,44 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite се покачва с 0,35% до 6762,18 пункта.

Във фокуса на инвеститорите е новината за решението на американската фармацевтична компания Eli Lilly & Co. да придобие Loxo Oncology за 8 млрд. долара в брой. С този ход Eli Lilly показва, че възнамерява да се съсредоточи върху онкологичните лекарства за редки генетични мутации. Анализаторите очакват Loxo да генерира приходи в размер на 1,14 млрд. долара през 2023 г., според оценки, изготвени от Bloomberg. Те очакват пригоди от около 200 млн. долара през тази година.

Въпреки тази новина акциите на компанията поевтиняват с 1,68 на сто до 113,08 долара за акция.

Dow стартира сесията със своеобразно рали след  ръста, който отбеляза в първите минути.

В петък през изминалата седмица основните индекси отбелязаха ръст от над 3%, след като гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че Централната банка на САЩ ще започне един гъвкав подход спрямо своята парична политика.

сащ сащ

В помощ на тези резултати се оказаха и положителните данни за американския пазар на труда за декември.

Днес започна първият етап от двудневните търговски преговори между САЩ и Китай в Пекин, като се очаква двете страни да успеят да стигнат до споразумение.

Американският президент Доналд Тръмп заяви в неделя, че спадовете, които се забелязват в китайската икономика, ще дадат на властите от Пекин стимул да работят за постигане на сделка.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа не отчита промяна спрямо стойността си при затварянето на предходната сесия, докато тази по-30 годишните облигации се понижава до 2,96%.

При валутните пазари доларовият индекс отчита спад от 0,43% до 95,77 пункта. Британската лира прибавя 0,42% към стойността си като се търгува при 1,2779 долара за паунд. Еврото поскъпва спрямо долара с 0,64 на сто до 1,1465 долара.

На петролните борси цената на международния показател Брент се покачва с 1,7 на сто до 58,04 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,69 долара до 48,65 долара за барел.

Златото прибавя 0,58% към стойността си, като се търгува при 1293,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Разбирателство между САЩ и КИТАЙ няма да има и развода ще е пищен и зрелищен.Днес Tesla започна строителството на гигафабрика в Китай в която ще се произвежда Model 3, която трябва да заработи до края на годината.Целта и е да заобиколи наложените от Китай вносни митаПолучава се ефект обратен на този който преследва Тръмп - ВМЕСТО ДА СЕ ПРИБИРАТ У ДОМА СИ В САЩ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ИЗБИРАТ КИТАЙ !!Това е една плесница за ТРЪМП и екипа му, който ляга с едни мисли и става с други. Липсва стратегия и последователност в отстояването й. Поведението е хаотично и на принципа - ГРЕШКА ПРОБА ГРЕШКА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още