IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Тръмп взе правилно решение за Сирия

Изтеглянето на САЩ от Сирия трябва да бъде планирано внимателно и да се съгласува с „правилните партньори“, заяви турският държавен глава

09:09 | 08.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че изтеглянето на американските сили от Сирия трябва да се планира внимателно и да се съгласува с "правилните партньори", предаде Ройтерс.

В статия за в. New York  Times, публикувана ден преди срещата му със съветника по националната сигурност на САЩ Джон Болтън, Ердоган заяви, че Турция има ангажимента да разгроми "Ислямска държава" и "други терористични групировки" в Сирия. 

"Президентът Тръмп взе правилното решение за изтегляне от Сирия. Изтеглянето на САЩ обаче трябва да бъде планирано внимателно и извършено в сътрудничество с правилните партньори, за да бъдат защитени интересите на Съединените щати, на международната общност и на сирийския народ", написа Ердоган.

"Турция, която е с втората по численост армия в НАТО, е единствената страна, имаща силата и отдадеността за изпълнението на тази задача".

В неделя Болтън постави ново условие за американското изтегляне от Сирия. Той заяви, че Турция трябва да се съгласи да защити кюрдските съюзници на САЩ, смятани за врагове от Анкара.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още