IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надеждите за сделка между САЩ и Китай тласнаха нагоре европейските борси

Инвеститорите продължиха да следят преговорите между двете страни в търговския спор

19:16 | 08.01.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските борси завършиха търговията във вторник с ръстове, достигайки триседмичен ръст, благодарение на надеждите за търговска сделка между САЩ и Китай, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 нарасна с над 1%, а всички основни борси и сектори, с изключение на телекомуникационния, завършиха деня на зелена територия.

Производството се оказа най-добре представящият се сектор, с ръст от 2 на сто.

От своя страна, инвеститорите продължиха да следят втория ден от търговските преговори между Китай и САЩ. В САЩ книжата достигаха ръст за последните три седмици, след като президентът Доналд Тръмп написа в Twitter, че преговорите с Китай вървят “много добре”, а доларът също започна рали след колебливия старт на годината.

Книжата на WM Morrison понижиха стойността си с 3 на сто в Европа, озовавайки се почти на дъното на списъка днес. Търговецът на дребно не успя да изпълни прогнозата си за коледните приходи от продажби, с което разочарова инвеститорите. 

От своя страна, Carrefour записа ръст от почти 3%, след като Bank of America повиши прогнозата си за нея.

В другата крайност стойността на книжата на Sika спадна с 4% след новината, че тя ще придобие френския си конкурент Parex за 2,55 млрд. долара според Ройтерс.

От корпоративните новини на преден план излезе появата на отстранения председател на Nissan Карлос Гон пред съда. Той трябваше да се яви във връзка с обвиненията във финансови нарушения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още